İnönü’den hayal kırıklığı yaratan şaibeli atama

İnönü’den hayal kırıklığı yaratan şaibeli atama

Hayri İnönü’nün; Şişli’de ismi şaibelere karışmış İmar’dan sorumlu Başkan Yardımcısı Gürsel Akkoyunlu’yu görevden alırken onun yerine ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklanarak cezaevine girmiş Erdoğan Yıldız’ı açıktan ataması hayal kırıklığı yarattı.

AKKOYUNLU’NUN AÇILMIŞ DAVASI YOKTU

İnönü’nün görevden aldığı İmar’dan sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı Gürsel Akkoyunlu’nun talimatları Mustafa Sarıgül’den aldığı ifade ediliyordu. Şişli’de ki çarpık imar yapılaşmasının oluşmasından, sahte imza ile iskan belgesi düzenlenmesine varıncaya kadar birçok şaibelere bulaştığı iddia edilmekteydi. Ancak bütün iddialara rağmen bu güne kadar Akkoyunlu hakkında açılmış bir ceza davası da bulunmamaktaydı.

ÇORLU BELEDİYESİ’NDE BAŞKAN YARDIMCISIYDI

Şişli Belediyesi imardan sorumlu Teknik Başkan Yardımcılığı’na atanan Erdoğan Yıldız ise en son Çorlu Belediye Başkanlığı’nda Teknik Başkan Yardımcılığı yapıyordu. Şişli’de oturmayan, Şişli’yi bilmeyen ve Şişlilinin tanımadığı birisinin atanması, İnönü ile ilgili beklentilerin de boşa çıkacağının bir işareti olarak yorumlanıyor.

YILDIZ İRTİKÂP VE İHALEYE FESATTAN TUTUKLANMIŞ

Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Çorlu Belediyesinde ''irtikap ve zimmet, ihaleye fesat karıştırmak'' iddiasıyla 20 Haziran 2008’de yaptığı operasyon çerçevesinde mahkemeye çıkarılan, aralarında Belediye Başkanı Altan Ersin ile iki başkan yardımcısının da bulunduğu toplam 11 kişi tutuklanmıştı.

Soruşturmayı derinleştiren Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çorlu Belediyesinde teknik işlerden sorumlu başkan yardımcısı Erdoğan Yıldız'ı da Çorlu Adliyesine sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece, ''ihaleye fesat karıştırmak ve suç örgütüne üye olmak'' iddiasıyla tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine konulmuştu.

İNÖNÜ İLE İLGİLİ BEKLENTİLERE GÖLGE DÜŞTÜ

Hayri İnönü’nün yaptığı bu şaibeli atamadan dolayı Şişli Halkı’nın İnönü ile ilgili beklentilerine gölge düşürecek bir karar olarak yorumlanıyor.

ŞİŞLİ GAZETESİ OLARAK GELİŞMELERİN TAKİPÇİSİYİZ

Şişli Gazetesi olarak Şişli’nin ve Şişlilinin haklarını korumak için şartlar ne olursa olsun, 15 yıldır yaptığımız gibi gerek kanuni yollardan gerekse de yapacağımız haberlerle mücadeleye devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.