İnönü’nün danışmanında ağır suçlama ve İnönü’nün cevabı

İnönü’nün danışmanında ağır suçlama ve İnönü’nün cevabı

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün danışmanı ve belediyeye ait Kent Yol AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Adnan Aslan dün ağır suçlamalarda bulunarak istifa etti. İnönü’nün cevabı da gecikmedi.

Ali Adnan Aslan, CHP İl Başkanı Murat Karayalçın’ın onayını aldıktan sonra imzalayıp kamuoyuna açıkladığı istifa mektubunda, Hayri İnönü’yü yolsuzluk, usulsüzlük ve menfaat sağlamakla suçladı. İşte o iddialar:

OĞLUNUN DÜĞÜNÜNÜ FİRMALAR KARŞILADI

Arslan; ‘Başkan Hayri İnönü’nün, Şişli Belediyesi’ndeki görevini, kendisine ve ailesine çeşitli biçimlerde maddi çıkar sağlamak yönünde kullanmasıdır’ diyerek açıklamalarına devam etti.

Örneğin, oğlunun düğün ve balayı masraflarının belediyeyle iş yapmakta olan bazı firmalarca karşılanması.

USULSÜZ İNŞAATLARA GÖZ YUMULDU

Bunun yanında Başkan İnönü’nün başkanlık döneminde belediye sınırları içerisinde onlarca ruhsatsız ve de usulsüz inşaatın yapılmasına göz yumulması ve işlemlerin soruşturma konusu yapılmış bulunmasıdır. Görevini usulüne uygun ve etik anlayışla yapmaya çalışan Belediye Zabıta Müdürünün silahlı saldırıya uğraması da bu yanlış işleyişin bir sonucu.

İNÖNÜ GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANIYOR

Başkan İnönü’nün görevi kötüye kullanma yönündeki bu tür eğilimlerinin CHP’nin halkçılık ilkesine de gölge düşüreceği endişesini taşımaktayız. Başkan İnönü’nün ortaya koyduğu başarıdan ve dürüstlükten yoksun bu belediye başkanlığı görevinin, mensubu olduğu İnönü Ailesi’nin temiz ve başarılarla dolu siyasi geçmişine de leke sürmesi karşısında üzüntü duymaktayız.

UZMANLARLA DEĞİL AİLE YAKINLARIYLA ÇALIŞIYOR

Üstelik Başkan İnönü, birlikte çalıştığımız süre içerisinde, bütün ısrarlarımıza rağmen yetişmiş ve alanında uzman, bilgili ve birikimli, işinin ehli bürokrat kadroyla değil, aile çevresindeki yakınlarıyla ve de yeterli bilgisi olmayan kişilerle çalışmayı tercih etmekte. Bu kişilerin belediye bünyesinde görevli bürokratlar üzerinde haksız baskı ve hatta şiddet kullanmaya yönelmeleri de işleyişi tıkanma noktasına getirdi.

İNÖNÜ’DEN CEVAP: ‘ALİ ADNAN ARSLAN YALAN SÖYLÜYOR’

Danışmanı ve Kent Yol’un Başkan Yardımcısı Ali Adnan Arslan’ın bu açıklamalarının ardından Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’de Arslan’ın yalan söylediğini söyleyerek bir açıklama yaptı.

BU İDDİALAR EMİR SARIGÜL’ÜN

Hayri İnönü; ‘Bu doğru değil. Emir Sarıgül’ün öyle bir iddiası var. Ama yapacak bir şey yok. Böyle haksız bir ihbar varsa da Adnan’la konuşacağım’ dedi.

Oğlunun düğün ve balayı masraflarını da Hayri İnönü kendisinin yaptığını söyledi.

‘BENİM BİLGİM DAHİLİNDE GÖZ YUMMA OLAYI OLMADI’

Ruhsatsız ve usulsüz inşaatlara göz yumduğu, bundan menfaat temin ettiği ve zabıta müdürünün vurulduğu ile ilgili iddialara karşı İnönü’nün benim bilgim dahilinde asla bir göz yumma olayı olmadığını, Zabıta Müdürü Atilla Dilekçi’yi de kendisinin atadığını belirtti.

Ali Adnan Aslan’ın, CHP ve İnönü soyadına daha fazla zarar gelmemesi için istifa ettiğini söylemesinin ise bunların Emir Sarıgül’ün laflarının olduğunu söyledi.

‘BEN HERKESLE ÇALIŞMAK ZORUNDA DEĞİLİM’

İnönü; ‘Adnan’la ilişkimi azalttığım için intikam duygusuyla konuşuyor demek ki. Beni Genel Başkan’a şikâyet etti. Ben de ilişkimi kestim. Herkesle çalışmak zorunda değilim’ dedi.

İnönü; ‘Ali Adnan Arslan ile konuşacağını, bu açıklamaları kendisinin mi yoksa başkasının mı yazdığını soracağını söyledi.

Ama Adnan böyle bir şey yapıyorsa yapacak bir şey yok. Cevap verecek durumdayım. Şaşırdığım için bu şekilde konuşuyorum. Diyecek bir şeyim yok. Çok ağır ithamlar’ dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER DAHA ÇOK OLAYLARA GEBE

Arslan’ın Hayri İnönü’nün belediye başkanı olduğunda ve Sarıgül’le ilgili sorunlarında hep yanında olması ve sonrasında da böyle bir açıklama yaparak istifa etmesinin arka planında çok farklı olayların yattığı ve önümüzdeki günlerde birçok şeyin daha ortaya çıkacağı düşünülüyor.

“BELİRLİ BİR SÜRE SONRA İNSANLARDA

BENİ KONTROL ETME İSTEDİĞİ BAŞLIYOR”

İnönü; ‘Ben bir vesayetten kurtulup başka bir vesayete girmek istemedim. Bir süre sonra insanlarda beni kontrol etme isteği başlıyor. ‘Şunu yapma, bunu yap’ gibi. İstemeyince bu oldu demek. Kendi kendine personele zam yapmaya başladı. Böyle olunca kızdım. Kavgalı değiliz ama ilişkimi azalttım. Ama çok şaşırdım. Güvendiğim bir insanın böyle yapmaması lazımdı’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.