İnönü'nün eski danışmanı: “İnönü’nün rüşvet aldığına tanık oldum”

İnönü'nün eski danışmanı: “İnönü’nün rüşvet aldığına tanık oldum”

Hayri İnönü'nün eski danışmanı Ali Adnan Aslan, İnönü'nün rüşvet aldığına bizzat tanık olduğunu söyledi.

CHP'li Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eski danışmanı Ali Adnan Aslan, İnönü'nün yanında gördüklerini anlattı.

"RÜŞVET ALDI GÖZLERİMLE GÖRDÜM"

Akşam gazetesine konuşan Aslan, "Rüşvet almadığını söylesin. İnönü’nün rüşvet aldığına tanık oldum. Bizzat gözlerimle gördüm” dedi.

"HER SABAH YARIM ŞİŞE VİSKİ İÇERDİ"

Hayri İnönü'nün her sabah ofisine gelerek yarım şişe viski içtiğini söyleyen Ali Adnan Aslan şunları söyledi; “Benim adımı unutması mümkün değil. Korkusu yüzünden her sabah ofisime gelip yarım şişe viski içerdi. İnönü soyadına güvenmesin. Madem çok temiz, o zaman kendini temizlesin. Rüşvet almadığını söylesin. İnönü’nün rüşvet aldığına tanık oldum. Bizzat gözlerimle gördüm."

Hayri İnönü’nün danışmanı Ali Adnan Aslan geçmişte de İnönü hakkında korkunç iddialarda bulunmuştu.

İNÖNÜ ŞİKÂYETÇİ OLACAĞINI AÇIKLAMASINA RAĞMEN

ALİ ADNAN ASLAN’DAN ŞİKÂYETÇİ OLMAMIŞTI

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, danışmanı Ali Adnan Aslan'ın iddiaları için ‘Asılsız, belgem var’ deyip şikâyetçi olacağını açıklamıştı. Ancak Hayri İnönü bu şikâyetinden vazgeçmişti.

ASLAN GEÇMİŞTE DE AĞIR SUÇLAMALARDA BULUNMUŞTU

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün danışmanı ve belediyeye ait Kent Yol A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Adnan Aslan, geçtiğimiz Nisan Ayı’nda istifa ederken İnönü hakkında ağır suçlamalarda bulunmuştu.

ASLAN KORKUNÇ İDDİALARDA BULUNMUŞTU

Aslan, İnönü'nün görevini kötüye kullanarak çıkar sağladığını, İnönü Ailesi'nin adına leke sürdüğünü iddia etmişti. Aslan'ın iddiaları arasında İnönü'nün inşaat ruhsatlarından haksız gelir temin etmesinin yanı sıra geçtiğimiz Aralık Ayı sonunda evlenen oğlunun düğün, uçak ve balayı giderlerini belediyeyle iş yapan firmalara ödettiği de yer alıyordu.

İNÖNÜ SAVCILIĞA BAŞVURACAĞIM DEMİŞTİ

Bu iddialara karşılık Hayri İnönü, "Bu asılsız iddialara karşı gerçek belgelerle savcılığa başvuracağım. En kısa sürede gerçekler ortaya çıkacaktır" dediği halde Aslan hakkında şikayşetçi olmadı.

Konuyla ilgili konuşan İnönü, Aslan'dan şikâyetçi olmadığını belirterek, şunları söylemişti:

HAYRİ İNÖNÜ: 'BOŞVER' DEDİM

"Adnan Aslan'ı şikâyet etmedim. Uğraşmadım o işle. Kapandı zaten dikkat ederseniz. Boşver, dedim. Zaten dikkat ederseniz, bitti gitti, unutuldu. Vardı zaten, evraklarım vardı elimde, onun söyledikleriyle ilgili. Ama uğraşmadım.

“VAKİT VE EFOR KAYBI” DEMİŞTİ

Ben de artık kendi işime bakmak istiyorum doğrusunu isterseniz. Bu tip şeylerle uğraşırsam o kadar büyük vakit ve efor kaybı ki uğraşmak. Yapmadım bir şey. O ara başlatacaktım. Sonra artık ne uğraşacağım? Bitti benim içim mahkeme safhası artık.

“BELEDİYECİLİK YAPMAK İSTİYORUM”

Benim işim belediyecilik yapmak bundan sonra. Düşündüm taşındım, baktım, efor sarf edecek, vakit kaybedecek durumda değilim. Adnan Arslan'ın ismini bile unuttum. Bitti gitti benim için."

Hayri İnönü ile ilgili danışmanından gelen bu korkunç iddialara karşı İnönü’nün ne yapacağı merak ediliyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.