İşbirliğiinde dev adım

İşbirliğiinde dev adım

İstanbul Ticaret Odası (İTO) kurumsal sosyal sorumluluk ve prestij projesi olan İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) ile bir ilke imza attı. İTO’da imzalanan protokolle, üniversite-sanayi işbirliğinin en somut örneklerinden biri hayata geçirildi.

 
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, İTİCÜ Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren ve İTİCÜ akademisyenlerinin katıldığı törende 7 maddelik protokole imza atıldı.

'Yakın takipçisi olacağız'
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, protokolün etkin biçimde uygulanması için ısrarcı olacaklarını söyledi. İşbirliği alanlarının gerçekleştirilmesi, çalışmaların izlenmesi ve raporlanması için “ortak komisyon” kurulacağını kaydeden Yalçıntaş şöyle konuştu: İTİCÜ; nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin adreslerindendir. Ticaret ve sanayinin, akademik hayatla uyum içinde olmasını çok önemsiyoruz. Bilgi ile uygulama, iş ile eğitim, öğrencilik ile çalışma yaşamı, ancak bir arada değerlendirilebildikleri müddetçe başarılı sonuçlar doğurabilirler. Yani başarının bir yanı teoriyse diğer yanı pratiktir. Bir yanı bilgiyse, diğer yanı deneyimdir. İki ucun arasındaki uyum ve denge, başarının ta kendisidir. Dolayısıyla üniversite yöneticileri olarak bizler işte bu ideali hedefliyor, bu hayali gerçekleştirmek için gayret ediyoruz. Nitekim bu noktada Odamız ile üniversitemiz arasındaki bağları ve işbirliği kanallarını sıkılaştırıyoruz. Yapılan çalışmaların yakın takipçisi olacağız.'

Müjdeli açıklama
İmzalar atılmadan önce açıklama yapan İTİCÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Erhan Erken, 'Bugün, üniversite- iş dünyası ilişkilerinin somut belgeye dayandırılmış bir girişimini sizlerin aracılığı ile kamuoyuyla paylaşıyoruz. İTO ile dayanışmamızın önemli bir  halkasını konu alan bu protokolün her bir maddesi hem üniversitenin vizyonuna, büyüyüp gelişmesine katkı sağlayacak, hem de iş dünyasının üniversiteden beklentilerine cevap verecek bir çerçevede hazırlandı. Uygulama aşamasında ise kamuoyu ve ilgili çevrelerin yakın takibinde olacağımız inancını taşıyoruz' diye konuştu. Erken, İTO’nun 400 bin üyesine vefa borcunu kısmen de olsa ödeyebilmek için, İTİCÜ’nün  yeni kayıt yaptıracak olan  İTO üyelerinin çocuklarına yüzde 15 indirim uygulayacağının müjdesini verdi.

Girişimci Üniversite konsepti
Törende konuşan İTİCÜ Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, yüksek öğretimin uluslararası ticaretin önemli bileşenlerinden biri haline geldiğini söyledi. Üniversitelerin artık standart veri ve bilgiyi evrensel kalitede sunmak, farklı veri ve bilgiler üretmek, öğrencilerine bunu üretme yeteneği kazandırmak rollerini üstlendiğini vurgulayan Ekren, 'İTİCÜ'nün kuruluş özelliğinden dolayı; piyasa, iş dünyası odaklı yönü göz ardı edilmemeli.  Piyasa odaklılık, girişimcilik, patentleme, üniversite - iş dünyası araştırma merkezi gibi önemli alanları kapsayan bu protokolle;  toplumumuza, piyasalara, öğrencilerimize, öğretim üyelerimize ve İTO üyelerine bir hizmeti daha vermiş olacağız' dedi. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.