IŞİD'in eylem timi Şişli'de yakalandı

IŞİD'in eylem timi Şişli'de yakalandı

IŞİD'in İstanbul'daki eylem timinin kayıp 3 üyesi, Şişli’de yakalandı.

İstanbul polisinin Kasım ayında Silivri'de bir yazlık evde gözaltına aldığı 11 kişilik IŞİD eylem timinin kayıp 4 üyesi Şişli'de yakalanmıştı. 12 Kasım'da IŞİD militanı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinden ve hücre evlerinde ele geçirilen dokümanlardan hareket eden polis, IŞİD terör örgütünün eylem timinden 4 kişinin daha Türkiye'de olduğunu belirledi.

3 TERÖRİST TUTUKLANDI

Teknik ve fiziki takiplerini devam ettiren polis ekipleri, IŞİD militanı olduğu iddia edilen şüphelilerin kaldıkları adresi belirledi. Gerekli hazırlıkların tamamlanması üzerine Mecidiyeköy Mahallesi'nde operasyon yapıldı.

YABANCILAR HEDEFTEYDİ

IŞİD'in Şişli'deki hücresine baskın düzenleyen polis, Pakistan uyruklu Shanawa S. (21), Abdulmaten A. (24) ve 26 yaşındaki Muhammed F.'yi, ertesi gün ise Beyazıt Otobüs Durakları'nda İngiliz uyruklu Hassan H.'yi yakaladı. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen Shanawa S. serbest kaldı, diğer 3 zanlı tutuklandı. “Cihatçı John” olarak bilinen İngiltere vatandaşı Muhammed Enwazi'nin yardımcısı Aine Ledley Davis'in yönettiği grubun eylem timi, yapılan bu operasyonlarla çökertilmiş oldu. Polis, ABD başta yabancı hedeflere yönelik eylem planlayan IŞİD militanlarının izine Silivri'de ulaşmış ve 12 Kasım'da yapılan operasyonda 7 militan gözaltına alınmıştı. Militanların 2'sinin İngiliz uyruklu, diğerleri de Suriyeli ve Ürdünlü olduğu tespit edilmişti. Bu militanlardan 6'sı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.