Işıklar 5000'lik Planı değerlendirecek

Işıklar 5000'lik Planı değerlendirecek

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 1/5000’lik Nazım İmar Planındaki eksiklerin ve sorunların tespit edilmesi, itirazların ortak kararla yapılabilmesi için ilçedeki tüm teknik kişi ve meslek odalarını ortak platforma davet etti.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 25 Ocak 2013 Cuma Günü saat 16.30’da Kale Park Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşecek olan 1/5000’lik Nazım İmar Planı toplantısına davet çıkardı. Siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, mimarlar ve mühendisler, meslek odası temsilcileri ve ilçe merkez muhtarlarının davet edildiği toplantıda, planın teknik heyetle birlikte değerlendirileceğini belirten Başkan Işıklar, şunları söyledi;

AMACIMIZ EL BİRLİĞİYLE BİR YOL HARİTASI ÇİZMEK
“25 Ocak Cuma günü, Silivri’de bulunan meslek odaları, inşaat mühendisleri, mimarlar, harita ve makine mühendisleri, elektrik mühendisleri gibi planın uygulayıcısı olan ve planı teknik bir gözle değerlendirecek olan kişileri ve kurum temsilcilerini gerçekleştireceğimiz toplantıya davet ediyorum. Toplantımızın amacı; Silivri merkez 1/5000’lik Nazım İmar Planındaki eksiklerin, sorunların tespit edilmesi ve kamuoyu görüşlerinin alınarak bir yol haritası oluşturulmasıdır. İtirazların nerelerde yoğunlaştığını, ne gibi tepkiler olduğunu, birinci ağızdan beklenti ve talepleri almak amacındayız.

5000’LİK PLANIN SAHİBİ VE SORUMLUSU İBB’DİR
Nazım İmar Planları bir şehrin anayasasıdır. 1/5000’lik planlarının sahibi ve sorumlusu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Ayın dördünde bize ulaşan, onbirinde de askıya çıkan bu planı keşke taslak aşamasında tartışma fırsatı bulsaydık. Belki de bugün çok daha uygulama kolaylığı olan bir planla karşı karşıya olurduk.

KABULÜMÜZÜN NEDENİ ŞEHRİ PLANSIZ BIRAKMAMAK ADINADIR
Makro düzeydeki bölge planı, şehri plansız bırakmamak adına genel düzenlemeler göz önüne alınarak mecliste kabul edilmiştir. Bu kabulün anlamı şudur; biz burada ulaşım, ekonomik, sosyal, kültürel hayatın düzenlenmesinin uygun olup olmadığına evet verdik. Sanayinin, tarım alanlarının, sahil alanlarının durumu nedir? Ulaşım nasıl çözülmüştür? Bunlara bakarak plan kabulü yapılmıştır. Biz bu kabulü yaparken, görüş ve önerilerin dile getirileceği, itirazların yapılacağı bu süreci bekledik. Doğru yerde ve doğru zamandayız. Bundan önce ne konuşulduysa eksik ve yanlıştır.

SİYASİ MANEVRA VATANDAŞIMIZIN MAĞDURİYETİNİ GİDERMEZ
Siyasi bir manevra yapmak doğru değildir. Durumu kurtarmaz, vatandaşın mağduriyetini gidermez. 1/5000’lik planda Silivri’de bir sıkıntı var. Halkımızın yıllarca biriktirip kazandığı malı mülkü üzerinde bir hak kaybı söz konusudur. Bunun telafi edilmesi planı hazırlayan Büyükşehir’e düşmektedir.

PLANI İLÇENİN TEKNİK HEYETİYLE TARTIŞACAĞIZ
Silivri Belediyesi olarak ilçenin teknik kamuoyu ile birlikte bu süreci ortak bir platformda tartışarak, planı ilçemiz için bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. Bu nedenle gerçekleştireceğimiz, 25 Ocak 2013 Cuma Günü saat 16.30’da Kale Park Sosyal Tesisleri’ndeki toplantımıza ilçemizin tüm teknik heyetini davet ediyorum

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.