İSKİ'nin bütçesi 3.5 milyar

İSKİ'nin bütçesi 3.5 milyar

İSKİ'nin 2013 yılı bütçesi İBB Meclisi'nden geçti. 3 milyar 548 milyon TL olan bütçenin, 1 milyar 537 milyon lirası İstanbul'un içme suyu ve çevre koruma yatırımlarına ayrılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleşen İSKİ Genel Kurulu'nda 2013 yılı bütçesi ve yatırım programı" oy çokluğuyla geçti. Genel Kurulda konuşan İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir, yeryüzünde doğal kaynaklarımızın da bu süreç içerisinde tükeniyor olmasının kendilerini değerli mirasımız olan suyun gelecek nesillere de kaliteli bir şekilde ulaşmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almaya ittiğini söyledi. 
İstanbul'da bu gün resmi rakamlara göre yaklaşık 14 milyonluk nüfusu ile pek çok Avrupa ülkesinden daha fazla kişinin yaşadığını söyleyen Demir, günlük su ihtiyacının, 2 milyon 400 bin metreküpe ulaştığını aktardı. 


Melen, 2015'TE BİTİYOR
İklim dğişikliğine bağlı muhtemel kuraklık ihtimalini göz önünde bulundurarak nüfusa paralel artan su talebini karşılamaya yönelik, İstanbul'un su kaynaklarını artırma projelerine devam ettiklerini anlatan İSKİ Genel Müdürü Demir, "Bu maksatla gelecek yıllarda su sıkıntısı yaşanmaması için halihazırda yapımına devam ettiğimiz 135 kilometrelik Melen Projesi 2. Aşama İsale Hattının 95 km'lik kısmını tamamladık. 2.aşamanın ilave su deposu, pompa istasyonu ve su alma yapısı dahil kalan kısmının ise 2015 yılı ilk yarısına kadar tamamlanması öngörülmektedir. 52. İsale hattının bitmesiyle İstanbul yıllık 307 milyon m³'lük ilave su kaynağına kavuşacaktır. Melen Projesi nihai aşamaya geldiğinde İstanbul'a yıllık 1 milyar 77 milyon metreküp su temin edecektir." dedi. 


'ATAKÖY'DEKİ TESİS AÇILDI'
Suya yaptıkları yatırımların yanı sıra alsi görevlerinden birisi olan atıksu alanında da yatırımlarının devam ettiğini belirten Demir şunları söyledi: "İstanbul'un doğal hazineleri olan deniz ve gölleri, atık su tehdidinden kurtaracak yatırımlarımız sayesinde, daha önce kontrolsüz olarak derelere, denizlere akan atık suların büyük bir kısmını sisteme dahil ettik. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla kentin geleceğine ve gelecek nesillere yapılmış en büyük yatırımlardan biri olan ve nihai aşamada 2,5 milyon nüfusun atık sularını arıtacak olan Ataköy İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'ni hizmete açtık." ifadesini kullandı. 


'ALDIĞIMIZI YATIRIM OLARAK GERİ VERİYORUZ'
İSKİ olarak İçme suyu ve atıksu hizmetlerini çevre ve insan sağlığını esas alarak etkin ve verimli bir şekilde yürütmeyi kendine misyon edindiklerini aktaran Demir şunları söyledi: " İstanbul halkından aldığı su bedellerini, yine halkımıza su ve atıksu yatırımları olarak geri vermektedir. 2013 yılında 3 miyar 548 milyon TL'lik bütçenin 1 milyar 537 milyon TL' sini içme suyu ve atık su yatırımlarına tahsis ettik. İstanbulluların temiz su ve atık su hizmetlerinden 7 gün 24 saat kesintisiz faydalanabilmesini sağlamak için tüm personelimizle mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktayız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.