İSMEK'ten hasta ve yaşlı bakımı kursu

İSMEK'ten hasta ve yaşlı bakımı kursu

'Hasta ve yaşlı refakatçi' eğitimi verilecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi Darülaceze Müdürlüğü'nün İSMEK işbirliğiyle İstanbullulara 'sertifikalı hasta ve yaşlı refakatçi' eğitimi verilecek.

 Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de yaşlanma hızının artması; yaşlı nüfus için geleceğin şimdiden planlanmasını da zorunlu kılıyor. Türkiye'nin 60 yaş ve üzeri nüfusu son 50 yılda yüzde 3'den yüzde 10'a yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2011 yılı verilerine göre 60 ve daha yukarı yaş grubunun nüfusu yaklaşık 7,4 milyon.

Türkiye'nin 2023 yılında 14 milyonluk bir yaşlı nüfusa sahip olacağı öngörülüyor. Yaşlanma hızı göz önüne alınırsa yaşlı bakıcılığının önümüzdeki yıllarda öneminin daha da artacağı ve bu alanda istihdam edilecek eğitimli personel bulma sıkıntısının yaşanacağı tahmin ediliyor.

Bu gerekçeden yola çıkan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı İstanbul Darülaceze Müdürlüğü, Kayışdağı'ndaki tesislerinde hasta ve yaşlı bakımı alanında uzman personeller tarafından, İSMEK işbirliği ile 'sertifikalı hasta ve yaşlı refakatçi' eğitimlerine başlayacak. Kayışdağı kampüsünde verilecek eğitimlerde kurs süresince katılımcılara staj imkanı sunulacak. Bu sayede eğitimlerin daha verimli olması ve kursiyerlere uygulama konusunda kendilerini geliştirme imkanı sağlanacak.

5 Kasım'da başlayacak kursa katılmak isteyenler, formlarını İstanbul Darülaceze Müdürlüğü Eğitim Biriminden temin ederek doldurabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum