İSO: %4 Büyüme Hedefine Yaklaşıyoruz.

İSO: %4 Büyüme Hedefine Yaklaşıyoruz.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, eylül ayı sanayi üretim endeksine ilişkin, "Eylül ayında sanayi üretim endeksindeki artış bize önemli birkaç şey söylemektedir. Birincisi, Türkiye ekonomisinin, bu yıl hedeflenen yüzde 4'e

      Bahçıvan, eylül ayı sanayi üretim verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, ağustos ayında sanayi üretimi verileri açıklandığında, olumsuz beyanlara karşı alt kırılımlara bakılması gerektiğini söylediklerini, bu kırılımlarda gelecek aylara ilişkin iyimser konuşulmasını gerektirecek bilgiler olduğunu vurguladıklarını hatırlattı.
      Bugün açıklanan ve toplam sanayi üretiminde yüzde 5,8'lik artışı ifade eden eylül ayı verilerini, bu bakış açılarını doğrulayan güzel ve olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini ifade eden Bahçıvan, şunları kaydetti:
"Eylül ayında sanayi üretim endeksindeki artış bize önemli birkaç şey söylemektedir. Birincisi, Türkiye ekonomisinin, bu yıl hedeflenen yüzde 4'e yakın büyümeye yaklaşmış olduğudur. İkincisi ve belki de daha da önemlisi ise şudur; Türk sanayicisi, dünyadaki ve yakın çevremizdeki ekonomilerde henüz bir toparlanma olmamasına karşın, elindeki tüm imkanları en optimum ve enerjik şekilde kullanarak, bu büyüme hedefi için Türkiye'ye gerçek bir katkı sunmaktadır.
      Biz sanayicilerin hep dile getirdiği ve beklediğimiz tamamlayıcı desteklerin hayata geçirilmesi halinde, sanayinin büyüme performansının Türkiye büyümesine çok daha yüksek oranda katkı yapacağını vurgulamak istiyorum. Özellikle yıllık bazdaki sermaye malı üretimine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu endeks yıllık bazda yüzde 15'in üzerinde artmıştır. Burada aylık bazdaki artış da en yüksek seviye olan yüzde 9'a yakındır. Yine taşıt araçlarında yılın ilk dokuz ayındaki yüzde 9'luk artışın da altı çizilmelidir. Bu ve açıklanan son verilerin tamamı incelendiğinde, artış ivmesinin, yılın son çeyreğinde de aynı paralelde devam edeceğini söyleyebiliriz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.