İSPARK: Ticari taksi yönetim merkezini sadece İSPARK işletebilir

İSPARK: Ticari taksi yönetim merkezini sadece İSPARK işletebilir

İSPARK, İstanbul'da ticari taksi yönetim merkezinin işletilmesiyle ilgili basında çıkan haberlere yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, merkezin işletme hakkının sadece İSPARK'a ait olduğu belirtildi.

 İSPARK'tan yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Belediye Kanunu’nun 26. maddesi uyarınca Ticari Taksi Yönetim Merkezi’nin kurularak işletilmesi işini 12.05.2011 tarihinde İSPARK’a 10 yıl süre ile devretmiştir. Ancak bugün medyaya açıklama gönderen bir firma, kent genelindeki bu sistemin kendileri tarafından kurulup işletileceği yönünde açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklamalar gerçeği yansıtmamakta olup hiçbir kurumun İBB meclis kararı olmadan böyle bir proje yapma hakkı bulunmamaktadır. Kurumumuz tarafından proje ile ilgili açılan ihalede 4 firmaya yeterlilik verilmiş olup, açıklama yapan firma ihaleye katılmamıştır. İhale sürecinde son aşamaya gelinmiş olup, Çağrı Merkezi için 134 nolu kısa numaranın tahsisi için BTK’ya( Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) müracaat edilmiş, sonucu beklenmektedir. Açıklama gönderen firma yetkilisinin basında bahsettiği proje hakkındaki konular, ihale şartnamemizde mevcut olup izinsiz kullandığı için hakkında yasal yollara başvurulacaktır." denildi.

Açıklamada ayrıca, "Hayata geçirilecek Taksi Yönetim Merkezi Projesi ile; İstanbulluların hızlı ve kaliteli hizmet alması, Taksi duraklarının modern alt yapıya kavuşturulması, yakıt maliyetinin düşürülmesi, taksi şoförleri ve yolcu güvenliğinin en üst düzeye çıkarılması, İstanbul trafiğinin rahatlamasına katkı sağlanması, trafikten kaynaklanan stres, hava ve gürültü kirliliğinin azaltılması hedeflenmektedir." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.