İstanbul 16 Eylül’e Hazır

İstanbul 16 Eylül’e Hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, okulların açılacağı tarih olan 16 Eylül’de trafikte sorun yaşanmaması için ilgili kurumların yetkilileri ile toplantı yaparak alınacak tedbirleri değerlendirdi.

Okulların açılacağı 16 Eylül Pazartesi günü, yaklaşık 15 bin servis aracının trafiğe döküleceği İstanbul'da 2.7 milyon öğrenci de yollarda olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni eğitim-öğretim döneminde trafikte yaşanacak karmaşayı engellemek için bir dizi önlem aldı.

İBB Meclisi'nin aldığı kararla  toplu taşıma araçları (İETT, İHO, OTOBÜS A.Ş, Şehir Hatları, Tramvay, Metrobüs, Metro ve hafif metro) 06.00-13.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verecek.  İSKİ, BEDAŞ, AYEDAŞ, Türk Telekom, İGDAŞ gibi kuruluşlar tarafından yürütülen yol-kazı çalışmaları, 16 Eylül'den önce bitirilecek. Bitirilmeyen çalışmalara da trafiği aksatmayacak şekilde ara verilecek. Herhangi bir kaza durumunda çok sayıda araç çekicisi hazır bulundurulacak. 

5 bin 792 okulda, 14 bin 541 servis aracıyla 298 bin 80 öğrencinin taşınması planlanırken, servisler boş çıkmamak için okulların açılmasından bir hafta önce öğrenci kayıtlarını tamamlamış olacak. Servisler, okulların açıldığı gün çevrelerindeki İSPARK otoparklarında saat 14.00'e kadar ücretsiz park edilebilecek. Okul ve personel servisleri, toplu ulaşım araçlarının kullandığı otobüs yolunu kullanabilecek.

Otobüs durakları önlerine, yakınlarına park eden ticari taksi veya özel araçlara izin verilmeyecek. Buralara park ederek otobüslerin duraklara yanaşmalarını engelleyen araçlar çekilecek ve ceza uygulanacak.

İETT, Metrobüs hattı ve otobüslere ek sefeler koyulacak. Şehir Hatları vapur seferleri de artırılacak. Metro, Hafif Metro-Füniküler azami sıklıkta sefer düzenleyecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.