İstanbul, 3 il de karantinaya neden oldu!

İstanbul, 3 il de karantinaya neden oldu!

İstanbul’dan giden vatandaşlar; 3 farklı il deki köy, mahalle ve mecraların karantinaya alınmalarına neden oldu.

KARANTİNAYA ALINAN YERLER İSTANBUL TEMASLI

Karantinaya alınan köy, mahalle ve mecraların çoğunun İstanbul temaslı hastalar nedeniyle olması dikkat çekti.

Rize, Van, Yozgat ile Malatya'nın bazı belde ve köy ve mahallelerindeki korona virüsü tedbiri olarak karantina uygulamalarına, Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi ile Çatak ilçesine bağlı Çemik ve Tellikaya mezraları ve Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyü de katıldı.

Bu karantina kararlarının İstanbul temaslı hastalardan dolayı olması dikkat çekti.

İstanbul’dan Van’ın İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi’ne gelen bir vatandaşın rahatsızlanması sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalede corona virüsü tespit edilmesi üzerine, mahalle karantinaya alındı.

Dışarıdan gelen kişinin mahallede temas ettiği kişiler tek tek tespit edilerek ateşleri ölçülüp, sağlık taramasından geçiriliyor.

BURADAKİ KARANTİNA DA İSTANBUL TEMASLI

İstanbul'dan gelen bir ailenin, 85 yaşındaki bir kadın ve 70 yaşındaki erkek vatandaşımızda rahatsızlandı sonrasında ise Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Yapılan testler sonucunda corona virüsü testlerinin pozitif çıkması nedeniyle iki vatandaşımız hastanede tedavi altına alındı.

Van’da ayrı ayrı başlatılan Çaldıran ile Başkale’deki mahallelerdeki, Tunceli’de Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyündeki ve Malatya’nın Kuluncak ilçesine bağlı Kaynarca Mahallesindeki karantinaların İstanbul temaslı hastalardan dolayı olduğu ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum