İstanbul Adalet Komisyonu'ndan personele sıkı kontrol

İstanbul Adalet Komisyonu'ndan personele sıkı kontrol

İstanbul Adalet Komisyonu’nun sıkı çalışması sonucu görevini ihmal eden, disiplin suçu işleyen, rüşvet ve gayrimeşru ilişkileri tespit edilen personel hakkında incelemeler başlatıldı.

   Adliyede bazı bölümlerin tüm personeli değiştirilirken diğer bölümlerde de çok sayıda kişinin tayini çıkarıldı. Son olarak rüşvet aldığı iddiasıyla tedbiren İstanbul’dan Tekirdağ’a tayini çıkarılan bir hakim hakkında soruşturma başlatıldı.

   İstanbul 38. Asliye Ticaret Mahkemesi hakimi M.A.’nın rüşvet aldığı ve gayrimeşrü ilişkileri bulunduğu ileri sürüldü. Müfettişlerin yürüttüğü soruşturmada tespit edilen bilgilere göre hakim M.A.’nın görüşmelerini çok sayıda sim kartı ile gerçekleştirdiği belirlendi. Hakimin aynı telefona yüzden fazla kart taktığı kaydedildi. Bunun üzerine hakim M.A. tedbiren Tekirdağ’a tayin edildi. Hakkında soruşturma başlatılan hakim, suçlu bulunursa meslekten ihraç edilecek.

   İstanbul Adalet Komisyonu adliye personelinin görevini ciddiyetle yapması için sıkı bir takip başlattı. Görevini ihmal eden ve disiplin suçu işleyen personelin anında görev yeri değiştiriliyor. Bu kapsamda son 6 ay içerisinde ‘tevzi bürolarının’ tüm personeli değiştirildi. Diğer bölümlerde de bir çok personelin yeri değiştirilirken bazı personel ise il dışına tayin edildi. 

   Komisyonun sıkı çalışmaları üzerine baskı gören ve tacize uğrayan personel de şikayette bulunmaya başladı. Şikayetlerin hızla değerlendirilmesi ve gereğinin yapmasının daha önce şikayette bulunamayan mağdur personeli cesaretlendirdiği kaydedildi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.