İstanbul Boğazı ve İzmit Körfezi’nde Gemi Geçişlerine Düzenleme

İstanbul Boğazı ve İzmit Körfezi’nde Gemi Geçişlerine Düzenleme

İstanbul Boğazı ve İzmit Körfezi, Körfez Geçiş Köprüsü altından geçiş yapacak hava çekimi 54-58 metre arası olan gemilerin ‘ilave geçiş şartları’ bundan böyle Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nce belirlenecek

İstanbul Boğazı'ndan ve İzmit Körfezi'ndeki Körfez Geçiş Köprüsü altından geçiş yapacak hava çekimi 54-58 metre arası olan gemilerin ‘ilave geçiş şartları’ bundan böyle Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nce belirlenecek.

Limanlar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yakıt ikmal gemileri, atık alım gemileri gibi çok sık manevra yapan gemiler için kılavuz kaptan alma zorunluluğu kaldırıldı. Yüksek manevra kabiliyetine sahip yolcu gemilerinin kullanması gereken römorkör sayı ve güçlerinde düzenlemeye gidilerek, römorkör muafiyeti sağlanırken, yatlar için kılavuz kaptan alma sınırı aşağı çekildi. İstanbul Boğazı'ndan ve İzmit Körfezi'nde bulunan Körfez Geçiş Köprüsü altından geçiş yapacak hava çekimi 54-58 metre arası olan gemiler ile yedekli gemilerin tabi olduğu ‘ilave geçiş şartları’ bundan böyle idare tarafından belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.