İstanbul ile Akra Büyükşehir Belediyeleri arasında mutabakat zaptı imzalandı

İstanbul ile Akra Büyükşehir Belediyeleri arasında mutabakat zaptı imzalandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Gana’nın Akra Büyükşehir Belediyesi arasında işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. İmza töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş ile Akra Büyükşehir Belediye Başkanı Alfred O. Vanderpuije, mutabakattan duydukları memnuniyeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Gana’nın başkenti Akra Büyükşehir Belediyesi arasında bilgi ve birikim paylaşımını amaçlayan mutabakat zaptı törenle imzalandı. Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleşen törende, Kadir Topbaş ile Akra Büyükşehir Belediye Başkanı Alfred O. Vanderpuije üzerinde anlaşmaya varılan metni imzaladı. Mutabakat çerçevesinde iki kent arasındaki işbirliğinin daha da geliştirilmesi amaçlanıyor.

Kadir Topbaş, imza töreni öncesi yaptığı konuşmasında Gana başta olmak üzere Afrika ülkelerine ile olan ilişkilerine verdikleri önemi vurguladı. Gana’nın başkenti Akra kentiyle kurulan ilişkilere de değinen Topbaş, “Bizim ekiplerimiz gidecek onların ekipleri gelecek bu sayede ilişkilerimizi geliştireceğiz” diye konuştu.

Akra Büyükşehir Belediyesi ile imzaladıkları mutabakat zaptını çok önemsediklerini belirten Topbaş, “Bu çalışma süreci Başta Gana’nın bütün kentleri olmak üzere diğer Afrika kentlerine de model olacak. Bu konuda elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu sadece kağıt üzerinde kalan bir işbirliği olmayacak.” dedi.

‘AFRİKA’NIN KAYNAKLARI AFRİKALILARA KALSIN’

Kadir Topbaş, “Umut ediyorum ki bu bir milat olsun, ezber bozulma dönemi olsun. Yıllarca Afrika’nın kaynakları Afrikalılara kalmadı. Arzu ediyoruz ki, bu coğrafyanın kaynağı Afrikalılar kalsın, Afrika yenileşen dünya şartları içerisinde kendini geliştiren ve bu şartları iyi kullanan, bu kaynaklar üzerinde yükselen ve dünyaya model olan bir kıta haline gelsin. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimiz ve yerel yönetimler olarak bu anlayışta olduğumuzu her daim söylemekteyiz” dedi.

Akra Büyükşehir Belediye Başkanı Alfred O. Vanderpuije de iki kent arasında imzalanan mutabakat zaptının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Akra ve diğer Gana şehirlerindeki olumsuz koşulları aktaran Alfred O. Vanderpuije, İstanbul’u gördükten sonra imzaladıkları bu mutabakatla ülkesine büyük bir umutla döneceğini dile getirdi. Alfred O. Vanderpuije, bu işbirliği ile Akra kentinin bir model haline geleceğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Kadir Topbaş ve Alfred O. Vanderpuije mutabakat zaptını imzaladı. Topbaş, Alfred O. Vanderpuije ve beraberindeki 30 kişilik heyetle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kadir Topbaş’ın hediyesine karşılık Alfred O. Vanderpuije de Topbaş’a iki adet şamdan ve çeşitli hediyeler takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.