İSTANBUL KONTAK KAPATTI

İSTANBUL KONTAK KAPATTI

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki (FSM) bakım onarım çalışmaları nedeniyle dün köprüde 3. şeridin de trafiğe kapanmasıyla kıtalararası geçiş adeta imkansız oldu.

Köprüdeki çalışma kapsamında önceki gün 00.00’dan itibaren bir şerit daha trafiğe kapatıldı. Avrupa-Anadolu istikametinde kapatılan şerit sayısı 3’e çıkınca trafikte bekleme süresi 4-5 saati buldu.Kilometrelerce uzayan araç kuyruğu sürücüleri isyan ettirdi. Sürücülerin sabah işe gitmek için yola çıkmasıyla başlayan trafik isyanı eve dönüşte de devam etti. Sürücüler Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin yanından geçerken kornalara basarak protestoda bulundu. Bazı sürücüler de sosyal paylaşım sitelerinden trafikte saatlerce mahsur kaldıkları için yetkililere isyan etti. Öğle saatlerinde dahi durma noktasına ulaşan köprü trafiğine iftar saatine yakın yakalananlar oruçlarını trafikte açmak zorunda kaldı.

İBB yolda kalan İstanbullular için iftariyelik dağıttı. Belediyenin dağıttığı sular öğle saatlerinde tükenirken, seyyar tuvaletler de trafikte sıkışan yolcuları ağırladı. Seyrantepe’den FSM Köprüsü’ne kadar 5 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 3 saatte kat ettiğini ve aracının debriyajı bozulduğu için ilerleyemediğini söyleyen Selahattin Öztürk, kamyonunu ek şeride park ettiğini, yaklaşık 2 saattir servis beklediğini ifade etti. Yolava’ya gideceğini söyleyen Esat Eker (32), “3 saat oldu. Bu nasıl bir çiledir, bitmek bilmiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.