İstanbul Shopping Fest'te altın günü

İstanbul Shopping Fest'te altın günü

İstanbul Shopping Fest'te her yıl olduğunun aksine bu kez giyime nazaran kuyumcular ön plana çıktı.

 Kredi kartıyla satışların kanunen sonlandırılmasının ardından işleri azalan kuyumcular, etkinlikler kapsamında bugüne özel pırlanta yüzüklerde yüzde 50’ye varan indirimler yaptı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen İstanbul Shopping Fest renkli görüntülere sahne oldu. Geçmiş yıllarda giyimin ön plana çıktığı İstanbul Shopping Fest’te bu yıl kuyumcular yaptıkları indirimlerle ön plana çıkmayı başardı. Festival kapsamında mehteran takımının da katılımıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerin ardından Kapalıçarşı renkli görüntülere sahne oldu.

Uluslararası altın fiyatlarının sabit olması nedeniyle altın fiyatında indirime gidemeyen kuyumcular, buna karşı altın üzerinde yapılan işçilik alanında indirime gitti. Normal şartlarda 800 TL’ye satılan tek taş ve pırlanta yüzükler, kampanya kapsamında 129 ile 299 TL arasında satışa sunuldu. 5 bin 500 kuyumcunun katılım gösterdiği festival kapsamına güne özel indirimler yapılıyor. Son dönemlerde işleri oldukça düşen kuyumcular, İstanbul Shopping Fest etkinlikleri kapsamında güne özel indirimler yaparak işlerini yeniden canlandırmayı amaçlıyor.

10 MİLYON CİRO HEDEFLİYORUZ

Bundan sonraki yıllarda da İstanbul Shopping Fest’in İstanbul’da yapılamaya devam edeceğini belirten İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, “Sadece AVM ve perakendecilerin bir organizasyonu olarak algılanan Shopping Fest’i İstanbul’daki bütün iş dünyasına yaydık. Kuyumcudan simitçiye kadar herkes bu etkinliğin içinde yer aldı. Buradaki amaç İstanbul’daki algıyı yükseltmektir. Kuyumcularımız festival kapsamında güne özel hazırladıkları pırlanta yüzüklerde indirim yaptı. 129 ve 299 TL fiyatları ile satılacak. Festival kapsamında 10 milyar ciro yapmayı hedefliyoruz’’ dedi.

Kuyumcu Mustafa Kamar ise, “Kampanya kapsamında pırlanta tek taşımız 299 TL zirkon tek taşımız ise 129 TL ile müşterilerimize satıyoruz. Bunu İstanbul Shopping Fest kapsamında yapıyoruz. Bu yüzükler için yapılan kampanya sadece bir gün ile sınırlıdır. Yine sadece sınırlı kuyumcularda bu kampanya yapılıyor. 5 bin 500 firmayız ama bu kampanyaya sadece 150 firma katılıyor. Normal günlerde bu yüzükler 750-800 TL civarında satılıyor’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.