İstanbul Tıp Fakültesi'nde çelişki

İstanbul Tıp Fakültesi'nde çelişki

Kalp ameliyatı sırası beklerken hayatını kaybeden 7 yaşındaki Alime Cengiz'in babası olayla ilgili Sağlık Bakanlığı'nın görevlendirdiği heyetin raporundaki 'Alime için yapılacak bir şey kalmamıştı' tespiti ile hastanenin 'Ameliyat için aileyi aradık, faka

 Kalp damarları tıkalı olan Alime Cengiz'in 2009'da İstanbul'da ameliyat edilmesine karar verildi. Ancak ameliyat olacaklar listesinde 17. sıraya konulan küçük Alime'ye sıra gelmedi. 3 yıl ameliyat olmayı bekleyen küçük kız 30 Temmuz 2012'de hayatını kaybetti. Baba Ramazan Cengiz, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu, savcılık da olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Olayla ilgili Sağlık Bakanlığı heyet görevlendirdi. Hazırlanan raporda, 'Alime için yapılacak bir şeyin kalmadığı' iddia edildi. İstanbul Tıp Fakültesi ise savunmasında Alime Cengiz'i tedavi etmek için aileyi aradıklarını fakat bir türlü ulaşamadıklarını ileri sürdü. 

"HASTA YAKINLARINA ULAŞAMADIK"
Baba Cengiz, Sağlık Bakanlığı'nın raporundaki tespit ile hastanenin savunması arasında çelişki olduğunu ileri sürdü. Cengiz, "Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı da el koydu ve müfettiş görevlendirdi. Müfettiş benden bilgileri alarak tutanağı tuttu. Bilirkişi raporu için Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdi. İnceleme sonrası raporda, 'İstanbul Tıp Fakültesi'nin bu hastaya yapabileceği hiçbir işlem yoktu' ifadelerini kullandı. Ancak söz konusu hastane internet sitesinde ve basına yaptığı açıklamalarda, 'Biz çok defa aramamıza rağmen hasta yakınlarına ulaşamadık' demişti." ifadelerini kullandı. 


Koşuyolu Hastanesi tarafından hazırlanan raporda 'yapılacak bir şey yoktu' tespiti yapılırken İstanbul Tıp Fakültesi'nin 'biz aileyi aradık ama ulaşamadık' dediklerini aktaran Cengiz, "Bu çelişkinin açıklanmasını Sağlık Bakanlığı'ndan istiyorum. Bu nedenle savcılıkla görüştüm. Savcılık bana henüz evrak gelmediğini, YÖK'ten izin beklendiğini söyledi." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.