İstanbul Turizm Müdürü: Cinayeti dizi film gibi vermek, turizmi baltalıyor

İstanbul Turizm Müdürü: Cinayeti dizi film gibi vermek, turizmi baltalıyor

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, ABD vatandaşı Sarai Sierra'nın öldürülmesinden sonra basında çıkan haberleri ve haberlerdeki dili eleştirdi.

Bilgili, “Bir misafirimizin başına gelenleri dizi film gibi tüm ayrıntılarıyla vermenin sorumlu basın anlayışı olmadığı kanaatindeyim. Bu da İstanbul turizmine büyük ölçüde zarar veriyor.” dedi.

ABD vatandaşı Sarai Sierra'nın ölümüyle ilgili gelişmeler iç ve dış basında geniş yer buldu. Genç kadının öldürülmesi ve sonrasında çıkan haberleri değerlendiren İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, ABD’li misafirin hunharca öldürülmesi dolayısıyla çok üzüntü duyduklarını belirtti. Turizmin en büyük sermayesinin güven olduğunu vurgulayan Bilgili, “Bu, güveni zedeleyici bir durum. Keşke basınımız cinayet haberini verirken, tüm ayrıntılarını vermese ve ağır başlı bir dil kullansaydı. Bundan da büyük memnuniyet duyardık. İstanbul turizmi de bundan zarar görmezdi.” ifadelerini kullandı.

'CİNAYET HABERİNİ DİZİ FİLM GİBİ VERMEK DOĞRU DEĞİL'

İstanbul’un ve diğer şehirlerin turizminin güvene dayalı olduğunu kaydeden Bilgili, “Turizmde başarıyı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bir misafirimizin başına gelenleri dizi film gibi tüm ayrıntılarıyla vermenin sorumlu basın anlayışı olmadığı kanaatindeyim. Bu da İstanbul turizmine büyük ölçüde zarar veriyor. Elbette büyük üzüntü duyduk. Kendimize büyük dersler aldık. Bu konulara bütün kamu yöneticilerinin çok dikkat etmesi gerekiyor. Biz de çok dikkatli olacağız. Ama istisnai durumları haberleştirirken daha sorumlu bir haber dili kullanmamızda yarar var.” diye konuştu.

İSTANBUL TURİZMİNDE YENİ YIL ARTIŞLA BAŞLADI

Öte yandan İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, 2013’ün ilk ayında kente gelen yabancı turist sayısının, geçen yılın aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 18 artış göstererek 532 bin 726 olduğunu açıkladı. Turist sayısında ilk iki sırayı yüzde 7.7 ile Almanlar ve yüzde 7.3 ile Ruslar paylaşıyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı, 2013 ün ilk ayında geçen yıla göre artış gösterdi. Önceki yıl ocak ayında 451 bin 662 olan rakam, bu yıl yüzde 17,9’luk artışla 532 bin 726 olarak gerçekleşti.

Milliyetlerine göre gelen yabancılar incelendiğinde ise; ilk 5’in, gelen tüm yabancılar içerisindeki payları ve değerleri şöyle: Almanlar yüzde 7.7 (41 bin 204), Ruslar yüzde 7.3 (38 bin 835), İngilizler yüzde 4.1 (21 bin 816), Amerikalılar yüzde 4 (21 bin 163) ve Libyalılar yüzde 3,9 (19 bin 432)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.