İstanbul ' u bunaltan sıcaklar ...

İstanbul ' u bunaltan sıcaklar ...

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, Basra alçak basıncının yurt genelini etkilemeye başladığını ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıktığını belirterek, "İstanbul'da bugün Bakırköy, Kartal, Pendik ve Kadıköy'de en yüksek hava sıcaklığı 36

Dün Ümraniye'de hava sıcaklığının 38, Tuzla'da 37 ve Şile'de 32 derece olarak ölçüldüğünü ifade eden Güler, şöyle devam etti: "Dün genel olarak sıcaklık 35 derece civarındaydı. Nem oranı, öğle saatlerinde yüzde 40'lar ve üzerinde olduğu için sıcaklıklar 5 ila 10 derece arasında fazla hissedildi. İstanbul'da bugün ise Bakırköy, Kartal, Pendik ve Kadıköy'de en yüksek hava sıcaklığı 36 derece olarak ölçüldü. Sıcaklık, Fatih, Eyüp, Ümraniye, Üsküdar ve Büyükçekmece'de 35, Şişli, Silivri, Sancaktepe ve Güngören'de 34, Beykoz ve Çekmeköy'de 33, Arnavutköy ile Sarıyer'de 31 derece olarak ölçülmüştür. Bugün ölçülen en yüksek sıcaklık, geçen yıla göre, normalin 1-2 derece daha üstündedir."  Güler, önümüzdeki hafta başına kadar İstanbul'da günlük en yüksek hava sıcaklıklarının 33-34 derece, en düşük sıcaklıkların ise 23-25 derecelerde olacağının tahmin edildiğini vurguladı.

ORTA KUVVETLİ POYRAZ BEKLENİYOR

Mevsim normallerine göre sıcaklıkların yüksek nem nedeniyle 3 ila 5 derece arasında daha fazla hissedileceğini dile getiren Güler, "Önümüzdeki günlerde yüksek sıcaklıklara rağmen İstanbul'da saatteki hızı 30 ila 50 kilometreyi bulacağı tahmin edilen orta kuvvetli poyraz beklenmektedir" diye konuştu. Bu arada, İstanbul'da sıcak havadan bunalan vatandaşlar, Poyrazköy Belediyesine ait halk plajında yoğunluk oluşturdu.  Plajda şemsiyelerin altında oturarak güneşten korunmaya çalışan vatandaşlar, sık sık denize girerek serinledi. Sarıyer İstinye'de ise bazı vatandaşların sıcak nedeniyle elbiseleriyle denize girdiği görüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.