İstanbul Üniversitesi rektörünü seçiyor

İstanbul Üniversitesi rektörünü seçiyor

Dünyanın en eski üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi (İÜ) 5 yıllık süre için yeni rektörünü seçmeye hazırlanıyor.

Şu anki rektör Prof.Dr. Yunus Söylet'in de yeniden aday olduğu seçimlerde 6 aday yarışıyor. Oy verme işleminin başladığı seçimler için Rektör Söylet, "Bu bir hizmet yarışıdır." dedi. 


Üniversitede daha önce açıklanan seçim takvimine paralel bugün seçim heyecanı yaşanıyor. İstanbul Üniversitesi'nin Vezneciler'de bulunan Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültelerinde gerçekleşecek seçimlerde 2 bin 700 profesör, doçent ve yardımcı doçent oy kullanıyor. Sabah saatlerinden itibaren başlayan hazırlıklar için Fen Fakültesi'nde kurulan sandıklarda oy verme işlemi, salt çoğunluğun hazır bulunduğunun tespiti ile başladı. 

Seçimlerde şu anki rektör ile birlikte toplam 6 aday yarışıyor. Mevcut rektör Prof.Dr. Yunus Söylet, 19 Ocak 2009 yılından bu yana görevini sürdürüyor. Söylet ile birlikte İÜ İTF Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, İÜ CTF Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Keleş, İÜ İTF Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Erzengin, İÜ CTF Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız ve Edebiyat Fakültesi Bilgi Belge Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Canatar yarışıyor. 

50 kişilik bir ekibin görev yaptığı seçimlerde akademisyenler 10 sandıkta oy kullanıyor. Oy verme işlemi mesai saati sonuna kadar sürecek. 

'BU BİR HİZMET YARIŞI' 
Oy verme işlemi için açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, seçime birlikte girdikleri akademisyen arkadaşlarını iyi tanıdığını söyleyerek, "Bu bir sonuçta hizmet yarışıdır. Hayırlı olsun." dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.