İstanbul Valiliği: Misafir edilen kadın sayısında artış yaşanabiliyor

İstanbul Valiliği: Misafir edilen kadın sayısında artış yaşanabiliyor

İstanbul Valiliği, kadın konuk evlerinde misafir edilen kadın sayısında zaman zaman artış yaşandığını bildirdi. Kadın konuk evlerinde hijyen bakımından problem yaşanmadığını savunan yetkililer, basın mensuplarını konuk evlerine davet etti.

Bugün bir gazetenin birinci sayfasında yer alan ‘Kadın süründürme evi’ başlıklı habere ilişkin İstanbul Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada gazetenin bugün söz konusu başlıkla yaptığı habere atıfta bulunuldu. Habere konu edilen kadın konuk evinin ilk kabul istasyonu olduğunu söyleyen yetkililer, “İstasyonumuzda şiddet gören kadınların yanı sıra aynı zamanda kolluk kuvvetlerince getirilen ve sığınma ihtiyacı olan ve barınma ihtiyacı olan kadınlar da misafir edilmektedir.” ifadesini kullandı.

Misafir edilen kadın sayısında zaman zaman artış yaşandığı ifade edilen açıklamada, kadın konuk evlerinde temizlik bakımından sorun yaşanmadı savunuldu. Açıklamada, “Ancak şiddet gören ve güvenlik yönünden korunmaya ihtiyacı olan kadınlar, kadın konuk evlerine bu istasyondan ivedi olarak nakledilmektedirler. Kuruluşumuzun temizlik ve hijyen konusunda bir problemi bulunmamaktadır. Gelen tüm kadınlara ihtiyaçlarına binaen psiko-sosyal destek, sosyo-ekonomik yardım, dayanışma ve yönlendirme yanında hukuki rehberlik hizmetleri de sunulmaktadır. Kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, özürlülerimize hizmet veren sosyal hizmet kurumlarımızın her vesile ile değerli basın mensuplarımızın hizmetine açık tuttuğumuzu belirtmek istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.