İstanbul Ve Teknoloji

İstanbul Ve Teknoloji

Ortak veri ağı ve 3 boyutlu navigasyon uygulamalarının hayata geçirilmesi için asıl neden çevre bilinci ve duyarlılık.

Bakan Bayraktar'ın "55 milyon parselin tapu kaydı sayısal ortama aktarıldı" sözleriyle teknolojinin tekrar gündeme gelmesi akıllardaki planları açıklattı.

VALİ MUTLU: ÇEVRE ADINA ORTAK VERİ AĞI OLUŞTURULMALI 

   İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise toplumların çevre bilincine ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bu minvalde çevre bilinci ve ona uygun eylemlerin önemli olduğunu ifade etti.

   Türkiye'de çevreye duyarlığın arttığından söz eden Mutlu, "Bu anlamda bilgi paylaşımı ve üretimi değerli. Buna uygun bilgi ve iletişim tekniğinin ilerlemesi, ortak ağın oluşması mühim. En mühimi de ortada duran ya da üretilen bilgilerin hepimiz tarafından paylaşımıdır." şeklinde konuştu.

BAŞKAN TOPBAŞ: 3 BOYUTLU NAViGASYONU KULLANIMA SUNACAĞIZ 

   İBB Başkanı Kadir Topbaş da belediye olarak coğrafi bilgi sistemine önem verdiklerini, bunun için bir kurumu devreye aldıklarını dile getirdi. Anılan kurumda hayata geçirilecek projelerin INSPİRE kriterlerine uygun olduğunu kaydetti.

   Daha pek çok bilgi sistemini bireylerin ve kamunun kullanımına sunacaklarına temas eden Topbaş, "Yakında 3 boyutlu navigasyonu hayata geçiriyoruz. Bu, tabletlerde ve telefonlarda İstanbullu'nun hizmetinde olacak." bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.