Istanbul3Wcongress 2013

Istanbul3Wcongress 2013

Başta İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde önemli arıtma yatırımları yapılıyor. Özellikle yapılan yatırımlarla önemli bir ilerleme yakalayan İstanbul, deneyimlerini paylaşacağı önemli bir kongreye hazırlanıyor.


Hayata geçirilen önemli arıtma tesisleriyle Avrupa’da ve dünyada öne çıkan bir kent haline gelen İstanbul, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyecek, İstanbul Uluslararası Katı Atık, Su ve Atıksu Kongresi 2013 (Istanbul3Wcongress 2013) ile deneyimlerini paylaşacak. Kongreye, Balkanlar, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Orta Asya, Rusya ve Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden katılım bekleniyor.

Mega kentlerde yaşamın yoğunlaşması ile birlikte yerel yönetimlerin sorumlulukları artıyor. Artık sadece kaynak zenginliğinden çok bu kaynakların nasıl kullanıldığı ve değerlendirildiği önem kazanıyor. Bu kapsamda özellikle kentlerde yaşanan ya da yaşanabilecek olası su sıkıntılarının önüne geçilmesi ve çevrenin korunması için arıtma yatırımlarına ağırlık veriliyor.

Dünyanın birçok ülkesinde bu projelerin benzeri projeler yürütülmeye çalışılıyor ve önemli yatırımlar kazandırılıyor. Bu kapsamda 22 – 23 Mayıs 2013′te İstanbul’da ülkelerin deneyimlerini paylaşabileceği önemli bir kongre gerçekleştirilecek. Katı atık, su ve atık su konularında hem bilimsel çalışmalara katkı sağlayacak, siyasete ve kanun yapıcılara ışık tutabilecek, hem de yerel yönetimlerin sorunlarına merhem olabilecek olan kongreye büyük bir katılım bekleniyor. Kongre, kuramlar ve uygulama arasında denge kuracak şekilde paralel sunumları, eğitim oturumlarını, karşılıklı bilgi alışverişini ve fuar ile sergi alanlarını kapsayacak bir etkinlik olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.