İstanbul'a Cep Otogarlar Geliyor

İstanbul'a Cep Otogarlar Geliyor

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin öncülüğünde çalışmalarını sürdüren İSPARK, İstanbullular’ın trafik çilesini cep otogarı projesiyle bir nebze olsun azaltmaya çalışacak.

 İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve İSPARK, İstanbullunun  trafik derdini cep otogarları ile rahatlatmaya çalışacak. Özellikle bağlantı yollarına yakın noktalarda ve otobüs aktarma istasyonlarındaki yoğunluğun azaltılması için yapılan projenin 31 Mayıs 2013 tarihinde bitirilmesi hedefleniyor.

 İSPARK’TAN 14 DÖNÜMLÜK ATILIM

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde çalışan İSPARK,  Alibeyköy’de ‘Cep Otogarı’ yapım çalışmalarını başlattı. İlk olarak Alibeyköy-Tem bağlantı yolu üzerinde gerçekleştirilecek otogar, 14 dönüm arazi üzerine kurulacak. İSPARK; Avrupa yakasında 6, Anadolu yakasında ise 4 noktada Cep Otogarının yapımına  başlayacak.

 GÜNDE 50 BİN YOLCUYA HİZMET

Cep Otogarı’nda idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri ile ziyaretçilerin kısa süreli park edebilecekleri otoparklar bulunacak. 30 peronluk kapasite ile günde yaklaşık  bin otobüsün giriş çıkış yapacağı Cep Otogarının günlük 50 bin yolcuya hizmet vermesi bekleniyor.

 ÇEVİK: ‘‘ PROJE YAKINDA VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE’’

İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik yaptığı açıklama da  “Modern kentlerde şehir merkezlerinin dışında olan otogarları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı projelerle uygun noktalara taşımak için ilk adımı attık. Alibeyköy’de yapımına başladığımız projeyi kısa zamanda vatandaşların hizmetine sunacağız ” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.