İstanbul'a İslam üniversitesi gündemde

İstanbul'a İslam üniversitesi gündemde

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Avrasya coğrafyasında tarih boyunca egemen olan kadim bilgi ve hikmeti yeniden ihya etmek için İstanbul'da uluslararası İslam üniversitesinin kurulması gerektiğini söyledi.

8. Avrasya İslam Şurası'nın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam dünyasının bugün artık bir telafiye ve bir restorasyona ihtiyacı olduğunu belirtti. "Fetret günleri geride kalmıştır." diyen Görmez, "Fetret günlerinden kalma kargaşalardan, o günlerden kalma tartışmalardan hızla uzaklaşmamız gerekir. Tarihte büyük bir heyecanla müesseseleştirdiğimiz, kurumsallaştırdığımız yapılara yeniden hayat vermek zorundayız. Bu vesile ile Avrasya coğrafyasında tarih boyunca egemen olan kadim bilgi ve hikmeti yeniden ihya etmek için İstanbul'da bir Uluslararası İslam Üniversitesi'nin kurulmasını elzem gördüğümü ve bunu bütün şura üyelerimizin yıllardır her fırsatta dile getirdiğini belirtmek isterim" şeklinde konuştu. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın konulu hadis projesinden de bahseden Görmez, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak tamamladığımız bir projeyi sizlerle paylaşmak istiyorum, 2005 yılından bu yana 8 yıldır Türkiye'deki bütün ilahiyat fakültelerinde görev yapan 85 Hadis hocamızla birlikte üzerinde gece gündüz çalıştığımız konulu Hadis projemiz tamamlanmıştır. 'Hadislerle İslam' adını taşıyan eserimizin Avrasya İslam Şurası üyeleri için özel bir baskısı gerçekleştirilmiştir. Bu asıl baskımızın ilk nüshasını Sayın Başbakanımıza takdim etmenin onurunu yaşayacağım. Şura üyelerinin ilk okumalarının ardından İngilizce Arapça ve Rusça tercümelerine başlayacağımızın da müjdesini vermek istiyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.