İstanbul'a kardeş şehir

İstanbul'a kardeş şehir

Beykoz Belediyesi ile Somali'nin Gardo Belediyesi arasında "Kardeş Şehir" protokolü imzalandı.

Beykoz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Kardeş şehir" protokolünün imzaları, Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) davetlisi olarak Türkiye'de bulunan Gardo Belediye Başkanı Mohamed Said İsse ile Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek tarafından atıldı.

Törende konuşan Mohamed Said İsse, yerel yönetimler alanında eğitim almak için bulundukları İstanbul'da son derece sıcak ve güzel bir şekilde ağırlandıklarını belirterek, yaşadıkları zorlukları aşma konusunda yanlarında yer alan Türkiye ile ilişkilerin yerel alanlarda da gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de her zaman Somaliler'in yanlarında yer aldıklarını kaydederek, köklü tarihi geçmişi, zengin doğal ve kültürel mirası ile İstanbul'un en güzel ilçeleri arasında yer alan Beykoz'un yönetim tecrübelerini paylaşmaktan memnun olacaklarını belirtti.

Somali ve Türkiye arasında son yıllarda gelişen dostane ilişkilerden ilham alınarak hazırlanan "Kardeş şehir" protokolü, taraflar arasında bilimsel- teknik, eğitim, spor kültürel alanda işbirliği ile yerel yönetimler alanında tecrübe ve bilgi paylaşımını öngörüyor.

Protokol ayrıca kültürel ve tarihi mirasın korunmasına yönelik ortak çalışmaları da kapsıyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.