İstanbul`a turist yağıyor

İstanbul`a turist yağıyor

İstanbul’a gelen ziyaretçi sayısı, 2013’ün ilk çeyreği son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

 Kültür Turizm İl Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre; İstanbul, 2013 yılının ilk çeyreğinde 838.201 yabancı turisti ağırlayarak; geçen yılın ilk üç aylık dönemine göre, uluslararası turist varışlarında %23,8 oranında büyüme gösterdi.

 
 Müdürlük yaptığı açıklamaya şu şekilde devam etti: "Temel pazarlarımızın bulunduğu Avrupa kıtasında finansal dar boğazın devam ettiği, global ekonomik krizin ise tamamıyla etkisini yitirmediği dikkate alındığında; İstanbul’un kaydettiği gelişmenin “büyüme atağı” biçiminde değerlendirilmesi doğru olacaktır. Veriler ışığında, Ekim 2012-Mart 2013 döneminde, ülkemize gelen her 3 yabancı turistten 2’sinin İstanbul’u ziyaret ettiği görülmektedir. Bir turizm destinasyonu olarak elde edilen bu başarıyı hazırlayan dinamikler: İstanbul’un “dünya mirası küresel kent” imajının yerleşmesi; uluslararası çapta kültür, turizm ve sanat hayatına istisnai değerler katması; kent-kültür ve kongre turizmine yönelik çalışmalarımız neticesinde İstanbul’da turizmin farklı türlerinin artan bir grafikle 12 ay boyunca yaşanması ve hedef pazarlardan gelen ziyaretçilere fiyat-kalite avantajı sunulması biçiminde özetlenebilir. Diğer taraftan, İstanbul’da gerçekleştirilen uluslararası kültür, sanat, spor etkinlikleri ve turizm zirveleri de, her geçen yıl kentimizin kültür ve turizm katmanlarının farklı yönleriyle ilgililere tanıtılmasını sağlamaktadır."
 
 
 2013 Ocak-Mart döneminde İstanbul’a en çok turist gönderen ilk 5 ülke: Almanya (%10), Rusya (%6), İngiltere (%4), ABD (%4) Fransa (%4) olarak gerçekleşti ve Arap ülkelerinden varışlardaki grafikte yükselme devam etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.