İstanbul’da 100 otobüs seferde

İstanbul’da 100 otobüs seferde

İstanbul da toplu taşıma kullanan vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştıracak 100 otobüs hizmete alım töreni yapıldı. Törende konuşan İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Otobüslerin en yoğun olduğu saatte bile ayakta yolcu taşımayacak şekilde taşımacı

Feshane Uluslar Arası Kongre ve Sergi Salonu’nda düzenlenen programla 100 yeni otobüs İstanbullulara hizmet etmek için kontak açtı. Programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da göreve geldikleri günden bu yana ulaşıma 24 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi. Kent içindeki ulaşım problemini çözmek için çalıştıklarını anlatan Başkan Topbaş “Lastik tekerlekli araçlardaki kullanım oranı yüzde 80’lerde. Hedefimiz bunu daha aşağı çekip raylı sistemleri arttırmak. Ancak kent içinde önemli bir hizmet olan İETT’nin lastik tekerlekli araçlarını geliştirerek konforlu hale gelmesini istiyoruz” dedi.

Otobüs rengi sarı olarak belirlendi
Toplu taşımanın herkes tarafından kullanılacak kalitede olmasını istediklerinin altını çizen Başkan Topbaş,“Ne kadar rahat olabilir diye çalışma yapıyoruz. Halk otobüsleri de şehre yakışır bir hale geliyor. Kentte 2 bin 110 Halk otobüsü bulunuyor. Turkuaz renkleriyle yenileniyor. Öte yandan Otobüs AŞ otobüslerimiz var. Erguvan renkli 385 otobüs yollarda ama 1500 adet olacak. Şuanda İETT’nin 2 bin 612 aracı yollarda. Gerekirse daha da artacak” şeklinde konuştu. Başkan Topbaş, İstanbul’da yapılan anket sonucu İETT otobüs renginin sarı olarak belirlendiğini ve dünyada tek damalı otobüslerin İstanbul da olduğunu söyledi. 

"Zamanı çok iyi kullanmaya çalışan birisiyim"
‘İstanbul trafiğinde programlarınıza nasıl yetişiyorsunuz’ soru üzerine de Başkan Topbaş şu yanıtı verdi: “Zamanı çok iyi kullanmaya çalışan birisiyim. Gittiğim her yerde dakik olduğumu söylerler. Eskortu mümkün mertebe kullanmıyorum. Trafiği rahatsız etmek de istemiyorum. Zamanınızı ona göre düzenlerseniz rahat edersiniz. Bu dönemde artık şehirlerde yaşayan insanlar geçmişte olduğu gibi sadece bir ilçede hayatını tamamlamıyor. İstanbul’a inmek diye bir şey vardı. Şehirde yaşayan insan şimdi günde birkaç kez kentin her yerini kat ediyor. Dikkat edince trafikten daha az etkilenir insan..”
 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.