İstanbul'da Bomba Alarmı

İstanbul'da Bomba Alarmı

İstanbul Fatih'te McDonald's restoranının tuvaletine konulan bomba uzman ekipler tarafından etkisiz hale getirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre, Millet Caddesi üzerindeki McDonald's isimli işyerinde temizlik yapan çalışanlar saat 03.00 sıralarında kadınlar tuvaletinde şüpheli bir cisim gördü. Çalışanların ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. İşyerinin çevresini güvenlik kordonuyla kapatan polis, olay yerine Bomba İmha ve İnceleme ekiplerini çağırdı. Polis, güvenlik gerekçesiyle, Millet Caddesi'ni tamamen trafiğe kapattı. Tramvay seferleri de bir süreliğine durduruldu. 

Uzman ekibin titiz çalışması faciayı önledi

Kısa sürede olay yerine gelen Bomba İmha ve İnceleme ekibi, kadınlar tuvaletinde lavabonun altına yerleştirilmiş olan cismin bomba olduğunu belirledi. Uzman ekip, bombayı fünye ile kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirdi. Yapılan ilk incelemelerin ardından bombanın tahrip gücünün oldukça yüksek olduğu tespit edildi. Bombanın etkisiz hale getirilmemesi halinde büyük bir faciaya yol açabileceği öğrenildi. 

Bombanın türüne ilişkin net bir açıklama yapılmazken ilk bulgularda bombanın zaman ayarlı, basınç etkili ve el yapımı olduğu belirtildi. Toz halindeki patlayıcının kavanoz içerisine yerleştirildiği kaydedildi.

Etkisiz hale getirilen patlayıcı madde detaylı inceleme için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis, bombayı koyanların bulunması için çok yönlü soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.