İstanbul’da Cumhuriyet şöleni

İstanbul’da Cumhuriyet şöleni

Cumhuriyet’in 89”uncu kuruluş yıl dönümü İstanbul’un birçok ilçesinde fener alayları, yürüyüşler ve konserlerle kutlandı. Yüzbinler Cumhuriyet coşkusunu paylaştı.


Cumhuriyet Bayramı İstanbul’un iki yakasında yüzbinlerce vatandaşın coşkulu katılımıyla kutlandı. Boğaz’da Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen havai fişek, ses ve ışık gösterileri izleyenleri büyüledi. Vatandaşlar bu şöleni izlemek için sahile koştu.  



Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanan yaklaşık 20 bin kişi, 3 kilometre uzaklıktaki Bakırköy Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'ne yürüdü. 
Ellerinde Türk bayrağı ve meşale bulunan vatandaşlar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Cumhuriyet'in bekçileriyiz", "Yaşasın Cumhuriyet" şeklinde sloganlar atarak Atatürk Spor ve Yaşam Köyü'ne varan fener alayındaki vatandaşlar, Şevval Sam'ın şarkılarıyla keyifli dakikalar yaşadı.

BEŞİKTAŞ’TA KENAN DOĞULU
Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Cumhuriyet Yürüyüşü'ne binlerce kişi katıldı. Barbaros Bulvarında toplanan kalabalık Beşiktaş Meydana kadar ellerinde Atatürk posterleri ve meşalelerle yürüdü. Binlerce kişi yürüyüş boyunca hep bir ağızdan 'Onuncu Yıl' marşını söyledi. İskele Meydanına gelen kalabalık burada Boğaz'da düzenlenen havai fişek gösterisini izledi. Boğazdaki görsel şöleni büyük bir coşkuyla izleyen vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek marşlarla coştu. Meydanda toplanan kalabalık daha sonra Kenan Doğulu konserini izledi. 

EROL EVGİN CUMHURİYET’İ ANLATTI

Küçükçekmece'de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında sahne alan pop müziğinin duayeni Erol Evgin, barkovizyon gösterisi eşliğinde şiirlerle, şarkılarla ve türkülerle Cumhuriyet sürecini anlattı.
Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde Başak Şengül'ün sunumuyla gerçekleşen kutlamada duygusal anlar yaşandı.


KADIKÖY’DE KILIÇDAROĞLU VE LİVANELİ

Kadıköy’de yürüyüş yine Bağdat Caddesi’nden başladı. Onbinlerce vatandaşın yanı sıra burdaki yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.  Kılıçdaroğlu: "Artık şapkamızı önümüze koyup düşünmek zorundayız. Bir tarafta Kuvayı Milliyeciler, Misakı Milliciler ve Cumhuriyetçiler var, Öbür tarafta Cumhuriyet karşıtları var. Bütün yurtseverleri CHP çatısı altına bekliyorum" çağrısında bulundu. Yürüyüşün sonunda Suadiye sahiline kurulan platformda Zülfü Livaneli yürüyüşe katılanlara bir konser verdi. 

ESENLER’DE COŞKU

Esenler'de Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı. Esenler Belediyesi, Cumhuriyet'in ilan günü olan 29 Ekim'de doğan, 29 Ekim'de evlenmiş, en çok Cumhuriyet'i görmüş ve ilk defa Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayanlar gibi özel hayatıyla da ilgisi olanlar için "Cumhuriyetle Doğanlar" programı düzenledi. Gecede Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından Cumhuriyet Konseri verildi.

Zeytinburnu’nda 20 bin kişi Cumhuriyet için toplandı. Zeytinburnu Meydanı’nı dolduran ilçe sakinleri, taklitleri ile ünlenen komedyen Yavuz Seçkin'in sunuculuğunu yaptığı gecede, genç popçu Mustafa Ceceli ile coştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.