İstanbul'da fuhuş operasyonu

İstanbul'da fuhuş operasyonu

İstanbul’da fuhuşa karşı baskın yapan polis, liderliğini bio enerji doktoru yabancı uyruklu bir kadın ile yardımcısının yaptığı fuhuş çetesini çökertti.

  Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaklaşık 6 aylık telefon dinlemesi ve fiziki takibin ardından 4 gün önce aralarında bir otelinde bulunduğu 36 adrese baskın yaptı. Aralarında bio enerji doktoru olan ve 6 yıl önce geldiği Türkiye'de fuhuş işine giren çete liderleri Dairy V. ile Swetlena B.’nin bulunduğu 57 kişiyi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu madde bulundu. Üçer hat taşıyan çete elemanlarının  "Yeşil hat" adını verdikleri telefon numarası ile sadece çete liderleri ile görüştükleri öğrenildi. Sermaye olarak çalışan kadınların kendilerini müşteriye götürecek şebekenin şoförlerini ise "Kırmızı hat" olarak adlandırdıkları telefondan aradıkları belirlendi. Yabancı uyruklu kadınların yanlarında taşıdıkları "Sarı hat" olarak adlandırdıkları üçüncü telefondan ise sadece müşterileriyle konuştukları öğrenildi. 

Kadınları güzelliklerine göre sınıflandırmışlar


Organize şekilde fuhuş yapan çetenin pazarladığı kadınları güzelliklerine göre "A","B" ve "C" klasmanlarında sınıflandırdığı öğrenildi. Çetenin fiyatlandırmayı da 400-300 ve 200 dolar olarak  belirledikleri ifade edildi. Çete yöneticilerinin, kadın gönderdikleri müşterilerini arayarak memnuniyet testi yaptıkları da ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada polis, 3 müşteriden kötü not alan yabancı uyruklu kadınların çete tarafından ülkelerine gönderildiğini  tespit etti.


Müşteri arşivi bile oluşturmuşlar


Öte yandan organize fuhuş çetesinin 5 yıllık müşterilerinin kayıtlarının tutulduğu bilgisayar incelemeye alındı. Fuhuş çetesinin müşterilerinin detaylı kayıtlarını tuttuğu bu bilgisayarda, hangi müşterinin, hangi kadınla, hangi tarihte, hangi adreste beraber olduğu bilgilerinin bulunduğu ayrıca yapılan ödemelerle ilgili kayıtlar tutulduğu öğrenildi. Yetkililer Siber Suçlarla Mücadele Şubesinde bilgisayar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda müşteri bilgilerine ulaşılacağını belirttiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.