'İstanbulda gişeler kaldırılsın' teklifi

'İstanbulda gişeler kaldırılsın' teklifi

Trafik sıkışıklığına neden olduğu gerekçesiyle İstanbul'daki Çamlıca ve Mahmutbey gişelerinin kaldırılması için TBMM'ye kanun teklifi verildi.

Bu gişelerin şehir içinde kaldığı ve trafik sorununun artmasına neden olduğu savunuldu. CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan kanun teklifinin gerekçesinde ''Büyüyen İstanbul ile birlikte, Mahmutbey ve Anadolu gişeleri özelliğini kaybederek, trafik keşmekeşine, sıkışıklık ve aksamalara yol açmaktadır. Gişeler şehrin merkez noktalarında kalmıştır. 2-3 kilometrelik kısa mesafeler için alınan ücretler, bu yolun sürücüler tarafından tercih edilmemesine yol açmakta, sürücüler ücretsiz yollara yönelmekte ve bu da trafik sıkışıklıklarına neden olmaktadır'' denildi.

TOPBAŞ DA SICAK BAKIYOR

Gazeteport'un haberine göre; Yasa teklifi ile, karayolları trafik kanununa bir madde eklenerek, İstanbul Anadolu otoyolu üzerine bulunan Çamlıca, Samandıra, Sultanbeyli, Kurtköy, Orhanlı ve Şekerpınar gişeleri ile, Avrupa otoyolu üzerine bulunan Mahmutbey, Hadımköy, Ispartakule, Avcılar, Esenyurt, Çatalca, Kumburgaz ve Selimpaşa gişelerinin kaldırılması isteniyor.

8 Aralık 2006 tarihinde İstanbul'da düzenlenen Ulaşım Zirvesinde de bu konu gündeme gelmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mahmutbey ve Çamlıca gişelerinin kaldırılması konusunda görüş birliğine varıldığını açıklamıştı.

Ancak aradan geçen sürede bu karar uygulamaya sokulmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.