İstanbul'da Hırsız Operasyonu

İstanbul'da Hırsız Operasyonu

Büyükçekmece'de bir iş yerinden hırsızlık yapmaya çalışırken suçüstü yakalandığı iddia edilen 1 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nca, özellikle Büyükçekmece, Çatalca ve Silivri'de son bir ay içerisinde ev ve iş yerlerinden hırsızlık olaylarının çoğalması üzerine, bölgedeki devriye sayısı arttırılarak takibe başlandı.

Büyükçekmece'de uluslararası bir nakliyat ve ticaret şirketinin güvenlik görevlilerince 20 Mayıs'ta "156 Jandarma İmdat" telefonuna yapılan, binalarında şüpheli bir şahsın olduğunu yönündeki ihbar, anında değerlendirilip Jandarma Entegre Muhabere ve Bilgi Sistemi'ne (JEMUS) aktarılarak devriyeler olay yerine sevk edildi.

Jandarma ekiplerince çembere alınan binada yapılan arama sırasında şüpheli, zemin kattaki bilgi işlem odasının penceresini kırarak kaçmaya çalışırken yakalandı.

Şüpheli ile birlikte 1 adet 66 santimetre uzunluğunda döner bıçağı, 2 adet 50 santimetre uzunluğunda levye, 1 adet el dürbünü, 3 adet ev anahtarı, 8 adet değişik ebatta tornavida, 1 adet küçük el feneri, 1 adet kar başlığı, 1 çift eldiven, 1 adet şapka ve hırsızlıkta kullanılan başka malzemeler ele geçirildi.
Üzerinden sahte sürücü belgesi çıkan ve yapılan araştırma sonucunda gerçek kimliği belirlenen H.T'nin, sabıkasız olan kardeşinin adına sahte sürücü belgesi düzenlediği tespit edildi.

Özellikle ev ve iş yerlerindeki Çelik kasaları soyan H.T'nin emniyet birimlerinde 21 ayrı suçtan kaydının bulunduğu, ayrıca "hükümlü veya tutuklunun kaçması", "hırsızlık", "resmi belgede sahtecilik", "mala zarar vermek" ve "iş yeri dokunulmazlığını ihlal etmek" gibi 9 ayrı suçtan da arandığı belirlendi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli H.T, tutuklanarak cezaevine konuldu. Şüphelinin, soymayı planladığı yerleri, önüne park ettiği ya da bozulmuş gibi davrandığı, camları film kaplı aracının içinden uzun süre izleyerek, buralara para girişinin olduğu zamanları belirlediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.