İstanbul'da kar tatili

İstanbul'da kar tatili

İstanbul'da sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı üniversiteler bugün eğitime ara verdi.

 Işık Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde bugün eğitime ara verildiği belirtildi. Bugün yapılacak sınavların ise daha sonra telafi edileceği bildirildi. 


Gelişim Üniversitesi ise 7 Ocak Pazartesi günü saat 14.00'den itibaren, 9 Ocak 2013 Çarşamba gününe kadar eğitim öğretime ara verdi. Üniversite tatil kararını internet sitesi üzerinden duyurdu. 


TATİL EDİLEN ÖZEL OKULLAR 


Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı İstanbul'u da etkisi altına aldı. Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü henüz tatil kararı almadı ama bazı özel okullar öğleden sonra tatil ettiklerini bildirdi. 


Yarın içinse henüz bir karar alınmadı. 


İstanbul'da öğleden sonra tatil olan okullar şöyle: 


Okyanus Kolejleri 


TED İstanbul Koleji 


MEF Okulları 


İSTANBUL'DA KAR 


İstanbul'da beklenen kar yağışı sabaha karşı başladı ve saat 10.30 sıralarından itibaren tüm kentte etkili oldu. Yoğun kar yağışı TEM-Catalca mevkiinde de etkili oldu, Karayolları ekiplerinin tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürmesi nedeniyle yollarda sabah saatlerinde tıkanma yaşanmadı. Kar nedeniyle Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde eğitime bir gün süre ile ara verildi. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı önlemler sonucu, trafikte zaman zaman tıkanmalar yaşandı. D-100 Karayolu'nda, özellikle Şirinevler'de yoğunluğunu artıran kar yağışı görüş mesafesini de düşürdü. Kar nedeniyle karayolda araçlarda yavaş gidince trafik sıkışıklığı oluştu. 


Alınan önlemler sonucu Atatürk Havalimanı'nda uçak seferlerinde aksama olmadı. Devlet Hava Meydanları İşletmesi İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, DHA'ya yaptığı açıklamada personel ve araç sayısını artırarak uçuşların normal olarak yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: 


"Araç sayılarımızı artırarak 59'a yükselttik. Karla mücadelede her nöbette 63 kişi olmak üzere 4 vardiya çalışıyoruz. Pistlere buzlanmaya karşı de-icing sıkıldı. Pistlerde frenleme değerlerini ölçtürdük ve frenleme değerleri normal düzeyde. Bu arada pist konfigrasyonu, değişimleri yaparak yani uçaklar bir pisti kullanırken diğer pist bakıma alınıyor. Böylece trafiği aksatmadan karla mücadele ediyoruz. Atatürk Havalimanı'ndan kaynaklanan hiçbir gecikme yok. Olan gecikmeler, karşı havalimanlarında yaşanan olumsuzluklardandır." 


Uçaklara da buzlanmaya karşı pist başlarında anti-icing işlemi yapılmaya başlandı. Pist başına çıkmadan önce uçaklar kuyruğa girerek, alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkandı. 


BOLU'DA 3 GÜN İDARİ İZİN 


Bolu'da engelli ve hamile kamu personeline 3 gün idari izin verildi. 


Bolu Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, engelli ve hamile kamu personeline kar ve soğuk hava nedeniyle 3 gün idari izin verildiği belirtildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Soğuk ve yağışlı hava sebebiyle ilimiz kamu kurumlarında görevli engelliler ve hamileler üç gün idari izinli sayılacaklar." denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.