İstanbul'da ulaşıma dair çalışmalar..

İstanbul'da ulaşıma dair çalışmalar..

Kadir Topbaş, Suriçi Grubu Derneği’nin düzenlediği Barcelo Eresin Topkapı Otel’deki konferansa katıldı. Topbaş İstanbul'da yapılan ulaşım çalışmalarına dair açıklamada bulundu.

Konferansa ayrıca, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Anayasa Mahkemesi Emekli Üyesi Prof.Dr. Sacit Adalı, Suriçi Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Abi ve çok sayıda davetli katıldı.

Çamlıca’ya yapılacak teleferikten de bahseden Topbaş, şunları söyledi; “Haliç-Metro köprüsünü önümüzdeki yılın başında devreye sokacağız. Marmaray da bu yılın sonunda devreye girecek. Metrobüs hattında da yeni düzenlemelerimiz olacak. Deniz ulaşımında da çalışmalarımız olacak. Metro çalışmalarımız da devam ediyor. İstanbul'un altını demir ağlarla örüyoruz. Bir teleferik çalışmamız da var. hem turistik hem de ulaşım amaçlı yapacağız. Ali Sami Yen arazisinin 3’te birini plan gereği belediyeye aldık. Teleferikin bir ayağı bu noktada diğer ayakları basacak. Altunizade ayağının bir ucu küçük Çamlıca’ya bir ucu da Büyük Çamlıca’ya çıkacak. 6 bin kişi saat kapasiteli olacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.