İstanbul'daki Kahramanmaraşlılar 93. kurtuluş yıldönümü kutlandı

İstanbul'daki Kahramanmaraşlılar 93. kurtuluş yıldönümü kutlandı

Kahramanmaraş'ın 93. kurtuluş yıldönümü birlik ve beraberlik mesajlarıyla kutlandı. İstanbul'da yaşayan Kahramanmaraşlıların katıldığı programa alevi ve sünni kesimin önde gelen isimleri de hazır bulundu.

Kahramanmaraş'ın 93 kurtuluş yıldönümü programı Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde saat 20.00'da gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim okunması ve şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programa 23 Kahramanmaraşlı dernek katıldı. İstanbul'da yaşayan Kahramanmaraşlıların yoğun ilgi gösterdiği programa alevi ve sünni kesimin önde gelen isimleri de katıldı.

Kahramanmaraş'ın kurtuluşu, birlik beraberlik mesajlarıyla ve çeşitli tiyatro gösterileriyle de canlandırıldı. Törende, Fransızların Maraş’a gelişi, Sütçü İmam olayı, Bayrak olayı ve düşmanın kovuluşu usta tiyatrocular tarafından sahnelendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Maraş Vakfı Genel Başkanı Ahmet Horşitoğlu, salondaki hemşerilerine öğrencilik dönemindeki dernek çalışmalarını anlattı. Horşitoğlu, "İstanbul'da Kahramanmaraşlı 40 kişi olarak üniversite okuyorduk. 100 kişilik bir talebe yurdunun temelini attığımız gün bir abimiz 'sizde hiç akıl yok mu? 40 üniversite talebesi olmanıza rağmen 100 kişilik yurt yapıyorsunuz.' dedi. Ben de o abiye iki sene sonra insanların bize, 'Bu yurdu yapanlarda hiç akıl yok muydu? Koskaca Kahramanmaraş'a bir yurt yeter mi? diyecekler. Şuan ki tabloya baktığımızda o dönemde 1 derneğimiz varken şuan 23 derneğimiz var." dedi.

Yazar Vehbi Vakasoğlu da Kahramanmaraş'ın kurtuluşu hakkında kısa bir konuşma yaptı. Vehbi Vakasoğlu, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunu konu alan filmin yapımında halkın büyük bir özveriyle yönetmene yardımcı olduğunu söyledi. Vakasoğlu, "Maraş halkı size para veremeyiz diyen yönetmene, 'sizden para isteyen kim? Biz sana para verelim işini doğru yap.' dediklerini söyledi.

Kutlama etkinliğine Kahramanmaraş Vakfı Genel Başkanı Ahmet Horşitoğlu, Yazar Vehbi Vakasoğlu, Prof. Dr. Murat Yanık, İstanbul Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Servet Sarıçiçek ve Kahramanmaraşlı dernek yöneticileri ile Kahramanlaraşlılar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.