İstanbul’u ranta teslim ettiler

İstanbul’u ranta teslim ettiler

Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi’nin temel atma töreninde Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u ranta teslim edelim diye fethetmedi. Bu halini görseydi gözyaşlarını tutamazdı” derken, Ak Partili belediyeleri eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Belediyesi tarafından yapımına başlanan Kültür Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, Samsun’daki sel felaketine ilişkin, ”CHP’li belediyeler iş yapmasın diye sabah müfettiş, öğlen müfettiş, akşam müfettiş... Ben söylüyorum, 24 saat müfettiş göndermezseniz namertsiniz”  diye konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin projeleri, olanakları ölçüsünde hayata geçirdiklerini kaydetti.
Temel atma töreninden önce 96 bin metrekarelik bir araziyi gezdiklerini ve Bakırköy Belediyesi’nin orayı botanik parkı yapacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları belirtti:
 
”Sordum başkana, burayı ranta açsaydınız ne olurdu? ’Ranta açsaydık 2 milyar dolarlık rant sağlardık’ dedi. Dedim ki ’Sayın başkan kabahat sende, 2 milyar dolarlık rant elde edip bunu bölüşmek varken, niye Bakırköy halkına, niye İstanbul’a açıyorsun?’ O ne yaptı kendisine çalışmadı, halka çalıştı, Bakırköylülere çalıştı, 2 milyar dolarlık rantı Bakırköylüler’e veriyor. Halktan yana politika budur, sosyal demokrat belediyecilik budur, toplumcu belediyecilik budur.”
İstanbul’u ranta teslim eden bir anlayışı kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
“Sultanahmet’i görüyorsunuz. Siluetin nasıl bozulduğunu da görüyorsunuz. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u ranta teslim edelim diye fethetmedi. Fatih Sultan Mehmet bugünkü İstanbul’u, AK Parti’nin İstanbul’unu görseydi gözyaşlarını tutamazdı” ifadelerini kullandı. TOKİ’nin Samsun’da dolgu alanına, dere yatağına binalar yaptığını savunan Kılıçdaroğlu, ”Çıkıyor 3 tane Bakan televizyon ekranlarına, ’efendim bizim sorumluluğumuz var’ diyorlar. Sorumluluğun varsa gereğini yaparsın. ’Suçlu  aramamamız lazım’ diyorlar. Peki ölen insanların hesabını kimden soracağız? İyi işleri AK Parti yapacak felaketleri de Allah’a havale edeceksiniz, böyle bir anlayış olur mu?
 
Orası çöp deposu olarak kullanılıyor
Selin sonucu ortaya çıkan atıklara baksınlar. Onun hesabının Samsunlular tarafından da sorulması lazım.”
Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de burada bir kültür merkezinin, tam teşekküllü opera ve tiyatro binasının temelini atacaklarını belirterek, ”Şu anda İstanbul’da baktığınızda Kadıköy Belediyesi’nin dışında hiçbir yerde bir opera bölümü yok” dedi.
Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’ndan Ankara’ya hareketinden önce de, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Kamuoyunda ”3. Yargı Paketi” olarak bilinen 6352 sayılı Kanun’un ardından tutuklu milletvekillerinin durumu konusunda soru yöneltilen Kılıçdaroğlu, “Benim herhangi bir öngörüm yok, parlamento bir düzenleme yaptı, o konuda hükümet yetkilileri bazı açıklamalar yaptılar. Dolayısıyla biz de bekliyoruz. Karar umarım toplumu rahatlatacak bir karar olur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.