İstanbul'un psikolojisi düzelecek

İstanbul'un psikolojisi düzelecek

Küçükçekmece Belediyesi'nin 4 yıl önce hizmete soktuğu 'Aile Sağlığı Merkezi' yaygınlaşıyor. Büyükşehir Belediyesi, il genelinde benzer merkezlerin sayısını artırmak için harekete geçti.

 Küçükçekmece Belediyesi'nin İnönü ve Yenidoğan mahallelerinde 2009 yılında açtığı 'Aile Sağlığı Merkezi' İstanbul'a model oluyor. Depresyon, bağımlılık, aile içi iletişim problemleri, eşler arası ilişki sorunları, kardeş kıskançlığı gibi sorunların çözümüne ilişkin destek veren merkez şimdi il genelinde yaygınlaşıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu tarz merkezler açmak için harekete geçti. 


ORDU'DAN GELEN VAR
Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, iki ayrı noktada hizmet veren Aile Danışma Merkezleri'yle ilgili şunları söyledi: 10 psikoloğumuz görev yapıyor. Merkezlere gelenler bir defa ergenlik problemiyle geliyor. Aileler getiriyor. Aile içerisinde şiddet ve geçimsizlik olan vakalar geliyor. Öncelikle hanımlar geliyor, sonra eşlerini getiriyorlar. Çengelköy'den, Ordu'dan buraya gelen insanlar var. Enteresan, çünkü kendi muhitinde pek gitmek istemiyor. İnsanlar, psikiyatriste gitmeyi 'deli olmak' zannediyor. Öyle değil. Buraya gelip de eşiyle arasını düzelten çok vatandaşımız var. İnönü Mahallesi'ndeki merkezimizde yıllık kapasite 2 bin civarında. Yenidoğan şubemiz ise daha yeni. Oraya da bir yıl boyunca bin civarında vatandaşımız başvurdu. Şu anda randevu usulüyle çalışıyoruz. En erken randevumuzu iki ay sonraya veriyoruz. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin bir ünitesini burada açtık. Onlar da bizim çalışmamızı görünce 'Beraber çalışmak zorundayız' dediler. Biz, sokağa hakim olmak zorundayız.

Merkezde neler yapılıyor?
Aile Danışma Merkezleri'nin çalışma amaçları özetle şöyle: Anne-babaların ruh sağlığını korumak, doğum öncesi ve sonrası anne adaylarını bilinçlendirmek, okul öncesi ve okul çağı çocuklarının gelişimini desteklemek, ergenlik döneminde psiko-sosyal destek sağlamak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.