İSTESOB'dan ders zili çaldı

İSTESOB'dan ders zili çaldı

İSTESOB’un İstanbul Kalkınma Ajansı(İSTKA) ile beraber yürüttüğü, “Girişimci Gençler Yetişiyor” projesi başladı. Gençlerin nitelikli girişimciler olarak iş hayatına atılmasına katkı sağlayacak eğitimler, İSTESOB merkez binasında düzenleniyor.

     İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, eğitimlerin ilk gününde, öğrencilerle tanışırken, onlara her türlü desteği vereceklerini söyledi. Yılmaz, öğrencilere çeşitli öğütler verirken, çalışmanın, öğrenmenin önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı.
     Yılmaz, tek amaçlarının ülkeye ve insanlarına katkı sağlamak olduğunu açıklarken, esnafın niteliğini de güçlendirmek istediklerini belirtti.
     Proje, gençlerin girişimci olma becerilerini arttırmayı ve iş hayatına katılmalarını teşvik etmeyi amaçlıyor. Aynı zamanda sosyal becerilerin de arttırarak toplumsal sorunlara duyarlı bir girişimci profili geliştirmeyi amaçlıyor.
     Proje kapsamında gençlere toplam 70 saatlik girişimcilik eğitimi ve ek eğitim olarak toplam 30 saat e-ticaret, aktif vatandaşlık ve girişkenlik, yeni Türk Ticaret Kanunu uygulamaları ve sosyal girişimcilik eğitimi veriliyor.
    Eğitimlere 100 genç katılıyor. İSTESOB Eğitim ve Hizmet Binasında verilen eğitim programı Proje kapsamında İSTKA desteğiyle donatılan bilgisayarlı eğitim sınıflarında düzenleniyor. Eğitim programı sürecinde KOSGEB ile işbirliği yapılarak gençlerin KOSGEB’in genç girişimcilere sağladıkları hibe ve kredi desteklerinden yararlanmaları da sağlanacak. Eğitimlere başarılı genç girişimciler de katılarak tecrübelerini kursiyerler ile paylaşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.