İstiklal’de kütüphane yürüyüşü

İstiklal’de kütüphane yürüyüşü

Kütüphane Haftası İstanbul Kutlamaları, İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen açılış yürüyüşü ile başladı.

 Taksim, İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen Kütüphane Haftası yürüyüşünde İstanbul halkı kütüphanelerle birlikte gelişmeye, değişmeye ve özgürleşmeye çağırıldı.


“Kütüphanelerim, Kitaplarım ve Ben” teması ile gerçekleştirilen yürüyüşe İstanbul’un 400’den fazla kütüphanesinde görev yapan kütüphaneciler, öğrenciler, sivil toplum örgütleri, yazarlar, edebiyatçılar, çocuklar ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık beş yüz kişi katıldı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Bandosu’nun eşliğinde, Tünel Meydanı`ndan başlayıp Taksim Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşte İstanbul’daki kütüphanelerin isimleri yazılı pankartlar taşındı. 


  Yürüyüşte, kütüphanelerin yaşamdaki değerine, insanlar ve toplum üzerindeki değiştirici ve geliştirici gücüne dikkat çekildi. Yürüyüş sırasında, Nostaljik Tramvay’da gerçekleştirilen drama çalışmalarında ise; kütüphaneci ve drama eğitmeni Çiğdem Odabaşı eşliğinde, Marmara ve İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencileri tarafından haftanın temasına uygun olarak hazırlanan canlandırmalar sunuldu.
Bu yıl “Kütüphanelerle Değişin, Gelişin, Özgürleşin” sloganıyla kutlanan Kütüphane Haftası etkinliklerine, bugün günü saat 10.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek açılış töreni ile devam edilecek. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.