İTO Samsun'a okul yaptırdı

İTO Samsun'a okul yaptırdı

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO), terörle mücadelede şehit düşen askerler anısına 13 ilde yaptırdığı 29 okuldan birisi olan Terme ilçesindeki Şehit Kibar Korhan Koç Ortaokulu hizmete açıldı.

  Terme ilçesinde gerçekleştirilen açılış törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş, Terme Kaymakamı Fahri Meral ve Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aslan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Terme TSO Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk, Terme Belediye Başkanı Dt. Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, TSO üyeleri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

  Açılış töreni öncesi konuşan Terme TSO Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk, “İTO’nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapmış olduğu istişareden sonra Türkiye’nin 13 iline şehitler adına okul yapacağını belirtmişti. Bu memlekette en yüksek rütbe ile şehit olmuş kardeşimizin adını bu okula verdik. İTO’nun ilçemize kazandırdığı okul için teşekkür ederiz” dedi.
 
Terme ilçesinin her şeye layık olduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Dt. Ahmet Hamdi Yirmibeşoğlu, “Netice itibariyle son zamanlarda bu istenilen şeyler oluyor. Bu memleket güzel idare edildiği müddetçe çok şeylere daha imzasını atacaktır. Bu okulu yaptıran İTO Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Biz belediye olarak her zaman emirlerine amadeyiz” diye konuştu.

  Terme ilçesinin 2013 yılı içersinde eğitim alanında ciddi yatırımlara kavuşacağını ifade eden Terme Kaymakamı Fahri Meral, “Bunlar 2013 yılı içersinde 13 derslikli ilave ilköğretim okulu, 1 adet anaokulu ve 200 kişilik ortaöğretim öğrenci yurdu olacaktır. İlçemizde genelde ikili eğitim öğretim yapılmaktadır. Temel hedefimiz eğitim kalitesinin yükseltilmesi amacıyla normal öğretime geçiş için gerekli tedbirleri almaktır. Umutla beklediğimiz 20 Kasım 2007 tarihinde protokolü imzalanan Kemal Soğancı adına yapılacak olan 12 derslikli ilköğretim okulumuz var. Bunun da 5 yıldır yapılmasını bekliyoruz. İş adamımızın yatırımını hızlandırması konusunda buradan destek bekliyoruz. İlçemizin kalkınması ve gelişmesi için en önemli unsurun eğitim olduğuna inanıyor, bu nedenle işadamımız Kemal Soğancı beyinde
taahhüdünü biran evvel yerine getirmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.