İÜ Rektörü Söylet, hakaret ve iftira davasında beraat etti

İÜ Rektörü Söylet, hakaret ve iftira davasında beraat etti

İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, öğretim üyelerinden Prof. Dr. Recep Seymen’e hakaret ve iftira ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada beraat etti.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya müşteki Recep Seymen katıldı. İftira ve hakaret suçlamalarından 8 yıl 2 ay hapis talebiyle yargılanan Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada Seymen ile Söylet arasındaki gelişmeleri haber yapan muhabir tanık olarak dinlendi. Söylet’in avukatı Selma Aslan, suçlamaları kabul etmediklerini ve beraat kararı verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, Söylet’in üzerine atılı eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olması nedeniyle beraatine karar verdi.

İddianamede, sanık Yunus Söylet’in gazetelere verdiği röportajlarda Seymen hakkında, ‘Bana, meslektaşlarına ve hatta öğrencilerine zarar verme ihtimali bulunan biri. Akli dengesi yerinde değil.’ dediği belirtilmişti. Söylet’in bu sözleri nedeniyle kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret ve iftira suçlarından 2 yıl 9 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapsi istenmişti.

Seymen’in, 2009’dan bu yana Yunus Söylet ve bazı öğretim üyeleri hakkında iddialar içeren ihbar mektuplar yazmasıyla tartışmalar başlamıştı. Seymen, Cumhurbaşkanlığı’na, YÖK’e, İstanbul Barosu’na ve adli makamlara başvurularda bulunmuştu. Seymen, ihbar mektuplarında Söylet’i, özel güvenlikçilerin PKK’lılar tarafından darp edilmesine sebep olmakla, öğrencilere uygulanan cinsel tacizle ilgili tedbir almamakla suçlamıştı. Söylet ise bu iddialara cevap vermek zorunda kaldığı için görevini yapamaz hale geldiğini iddia etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.