İÜ'deki polis müdahalesine protesto

İÜ'deki polis müdahalesine protesto

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen "İstanbul Üniversitesi 28 Şubat'la yüzleşiyor" etkinliği öncesi sabah saatlerinde polisin tazyikli su ve biber gazlı müdahalesiyle dağıtılan öğrenciler öğleden sonra tepki amaçlı basın açıklaması yaptı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Beyazıt yerleşkesindeki Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı'nda sabah saatlerinde başlayan "İstanbul Üniversitesi 28 Şubat'la yüzleşiyor" etkinliği öncesi gerginlik yaşanmıştı. Protesto gösterisinde bulunan öğrenciler dağılmayınca Çevik Kuvvet polisi biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunmuştu. Sabah saatlerindeki polis müdahalesiyle dağılan protestocu grup 13.30'da Beyazıt Kampüsü kapısında toplandı.

"AKP defol üniversiteler bizimdir" şeklinde slogan atan öğrenciler basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Cihan Parıltı isimli öğrenci "İstanbul Üniversitesi'nde iki gündür yaşanmakta olan ve bugün devam eden AKP çıkarmasını engelleyen üniversite öğrencileri olarak, üniversitemize hala utanmadan gelen AKP'lilere onları çağıran çocuklarına ve onları koruyan polislere, gazlarına, TOMA'larına birkez daha sesleniyoruz. AKP üniversitelere giremez. İstanbul Üniversitesi'nin yaptığı etkinliklerde fikir ve ifade özgürlüğü, 28 Şubat gibi konuları kullanarak uzaktan bakıldığında bol demokrasili ve özgürlüklü imajı yaratmaya çalıştığını görüyoruz. Bir kez daha AKP'nin ikiyüzlülüğü ile karşı karşıyayız" şeklinde konuştu. Gruba üniversitede görevli akademisyen Mehmet Cemil Özansu da destek verdi. Özansu, yaptığı konuşmada öğrencilere karşı polisin müdahalesini kınadı. Sloganlar atan öğrenci gurubu basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.