Jandarma bölgesinde 3 bin olay yaşandı

Jandarma bölgesinde 3 bin olay yaşandı

Jandarma sorumluluk bölgelerinde 10-16 Ocak 2013 tarihleri arasında 3 bin 111 olay meydana geldi. Olayların yüzde 92'si aydınlatılırken, bu olaylara 2 bin 338 şahıs karıştı.

   Jandarma Genel Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen ve Jandarma tarafından müdahale edilen olaylara ilişkin bir haftalık rapor açıklandı. 255 olayın soruşturması devam ederken; olaylara karışan 91 kişi ise halen aranıyor. Jandarma bölgesinde en fazla hırsızlık hadisesi ile yaralama olayı yaşandı.

    Aile içi şiddetle mücadele ve çocuk suçları kapsamında, 51 çocuk ve 99 kadınla ilgili işlem yapıldı. 3 kadın hakkında şiddet kapsamında korunma tedbiri alındı. Suça sürüklenen 15 kişi iken; suç mağduru sayısı 34 kişi oldu. İşlem yapılan mağdur kadın sayısı (Korunma tedbiri verilen ve konukevine yerleştirilen kadınlar hariç) 96 oldu.

   Jandarma bölgesinde kaçakçılık ve organize suç olaylarına ilişkin istatistik bilgiler ise şunlar: Bir hafta içerisinde 183 kaçakçılık, 50 yasa dışı göç, 3 organize ve 3 bilişim olayı olmak üzere toplam 239 olay meydana geldi. Dönem içerisinde meydana gelen olaylarda 194'ü yasadışı göçmen, 5'i organizatör olmak üzere toplam 439 şüpheli yakalandı. Jandarmanın operasyonlarında 871 adet kültür ve tabiat varlığı ele geçirildi. Olaylara karışan 5 kişi de aranıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.