Kabotaj Bayramı Coşkuyla Yaşandı

Kabotaj Bayramı Coşkuyla Yaşandı

Her yıl 1 Temmuz’da ülkemizde kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kartal’da da bir dizi etkinlikle kutlandı. 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj yasasıyla Türkiye kendi limanları arasında yolcu ve yük taşıma hakkını elde etti. Yabancı ülke gemile

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri sabah erken saatlerde Kartal Belediyesi’nin Kartal Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nın önünde düzenlemiş olduğu folklor gösterileri ile başladı. Gösteriye Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları ve Kartallılar katıldı. Folklor gösterisinde ilk önce yaşları 8 ile 14 arasında olan Kartal Belediyesi Çocuk Halk Dansları Topluluğu, görsel bir şölen sergiledi. Kartal Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Kırklareli, Ege, Artvin, Adıyaman ve Van yörelerine ait gösterilerinin ardından Kartal Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi, Kafkas halk dansı gösterisi ile izleyenlerin beğenisini kazandı. 
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında gezi teknesi düzenlenerek, Adalar turu gerçekleştirildi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı deniz gezisi, hava muhalefeti nedeni ile planlanan süreden kısa sürdü.

Yelkenler Denzicilik ve Kabotaj Bayramı için açıldı
Kartal Belediyesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlediği yelken yarışları, düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Kartal Dragos koyunda gerçekleşen ve üç gün süren yarışlar, Kartal Belediyesi ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü işbirliğiyle düzenlendi. Üç kategoride düzenlenen yarışmada sporcular, Kartal Belediye Başkanlığı Kupası, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kupası ve Laser 420-470 İl Birinciliği kupaları için yelken açtı. Ödül töreni, müzik eşliğinde verilen kokteyl ile başladı. Törende açılış konuşmasını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok yaptı. Başkan Öz konuşmasında, “Denizlerimizin kapitülasyonlardan kurtulduğu gün, burada Atatürk’ü rahmetle, minnetle ve şükranla anmayı bir borç biliyorum. Yarışmaya katılan tüm sporcuları tebrik ediyorum. Bugün yelken yarışları için hava boldu, bundan sonra da havanız bol rüzgârınız çok olsun. Yarışlarınız hiç eksik olmasın”dedi. 

Kartal, İstanbul Su Sporları Merkezi ilan edildi
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada Kartal’ın İstanbul Su Sporları Merkezi ilan edildiğinin de müjdesini verdi. Başkan Öz, sözlerine şöyle devam etti; “geçen yıldan bu yana en büyük değişiklik, bu alanın yani Dragos Koyu’nun su sporları merkezi olmasıdır.  Kartal’ın, İstanbul’un su sporları merkezi ilan edilmiş olması, yan tarafta bulunan iskelenin Kartal Belediyesi tarafından alınmış olması önemlidir. Dileriz ki bu tesis, gelecek yıl daha gelişmiş olarak yelkencilerin ve su sporcularının hizmetine girer. Katılan herkese ve tüm sporculara emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Toplam 65 yelken sporcusunun katıldığı yarışlarda, Kartal Belediye Başkanlığı Kupası yarışında Laser 4.7 Genel kategorisinde yarışan ve dereceye girenlere, kupalarını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz verdi. Yarışmaya katılan sporcular,  Başkan Öz’le hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra tören sona erdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.