Kaçak Avcılar Kanun Tanımıyor...

Kaçak Avcılar Kanun Tanımıyor...

Büyükçekmece Belediyesi, sözde avcılara göz açtırmıyor.

Havaların soğumasıyla birlikte Büyükçekmece Gölüne gelen yüzlerce kuş, kaçak avcıların hedefi olmaktan kurtulamıyor. Büyükçekmece Gölü’nde avlanmanın yasak olmasına rağmen, uçana kaçana ateş eden sözde avcılar dur durak bilmiyor. Büyükçekmece gölü çevresinde avlanma yasağı olmasına rağmen sözde avcılar, yaban kuşlarının uçuş koridoru olan göl kıyısında avlanarak suç işlediklerini dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,” Kolluk kuvvetleri ile el ele vererek sözde avcılara göz açtırmamaya kararlıyız ”dedi.

Uçana kaçana mermi sıkan kaçak avcıların özellikle göl çevresinde kulübeler kurarak yaban ördeklerini, martıları, karabatakları ve sokak köpeklerini hedef tahtası olarak kullandıklarını dile getiren Başkan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi’nin sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde sözde avcıların hedefi olan onlarca hayvanın bulunduğunu belirtti.
Belediye olarak bilinçsiz avcılarla mücadelelerinin devam edeceğini anlatan Başkan Akgün; "Denetimlerimiz devam edecek. Ancak yaptıklarımız yeterli olmuyor. Kaçak avcılar, kanunların yetersizliğini bildikleri için göl kıyısında uçana kaçana kurşun sıkıyorlar” şeklinde konuştu.

Göl kıyısı kuş cenneti olacak…
Göçmen kuşların uçuş koridoru olarak kullandığı Büyükçekmece Gölü’nün kaçak avcılara karşı yeterli önlem alındığı takdirde kuş cennetine döneceğini vurgulayan Başkan Akgün konuyla ilgili olarak şunları söyledi;  “Büyükçekmece halkı, Büyükçekmece gölünün kuş cenneti haline getirilmesini çok istiyor. Bu konuda akademik çevreler ve yetkili kurumlarla el ele vererek Büyükçekmece Gölünü kuş cennetine dönüştürmeye kararlıyız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.