Kaçırılan çocuklara cep telefonu takibi geliyor

Kaçırılan çocuklara cep telefonu takibi geliyor

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İstanbul'da her gün 20-25 çocuk ve genç kızın kaybolduğunu belirterek, "Çocuk kaçırmak, geleceğimizi çalmaktır" dedi.

Metin Külünk, çocuk ve genç kız kaçırma vakalarında cep telefonundan yer tespitinin kolluk amirinin yazılı emri ile daha hızlı başarılabilmesini öngören bir teklif hazırladığını hatırlatarak, "Hakim gecikecekse savcı, savcı gecikecekse polis; cep telefonundan yer tespiti için talimat verebilecek" dedi. 

Külünk, şunları söyledi: "Nüfus, insan, gençlik, bu ülkenin bugünü ve geleceğidir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın inancı ve görüşünün mensuplarıyız. Devletin, hepimizin can güvenliğini sağlama mecburiyeti var. Dünyada tutulan istatistiklere göre, kaybolan - kaçırıla çocuklar için, genç kızlar için ilk 3 saat içerisinde müdahale edebiliyorsanız, bunları bulmak, kurtarmak imkanınız var. İstanbul'da, emniyetin 2011 - 2012 yılı istatistiklerine bakarsanız, günde 25 çocuk kayboluyor. Bu, üzerinde dikkatle durulması gereken bir husus, önemli bir rakam. Bilgi teknolojilerini çok iyi ve zamanında kullanabilirsek, çocuklarımızı hayata kazandırabiliriz. Çocukların, şüphelilerin cep telefonları üzerinden, harekete geçerek, yerlerini tesbit edebiliriz". 



Metin Külünk, rüştüne ermemiş genç kızları kaçırmanın, çocukları kaçırmanın, bu milletin geleceğini çalmakla bir olduğunu belirterek, "Ben, canımın yandığı noktadan dünyaya bakmıyorum. Empati kuruyorum. Toplumun canının yandığı noktadan dünyaya bakıyorum. Ben, siyasetçiyim. 74 milyonun hakkı için çalışmak zorundayım" dedi. 


İstanbul Milletvekili Külünk'ün verdiği bilgiye göre, bu kanun teklifi, hem Ceza Muhakemesi Kanunu hem de Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Teklife göre, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun "İletişimin Tespiti, Dinlenmesi ve Kayda Alınması" başlıklı 135. Maddesine, "Çocuğun kaçırılması ve alıkonulması" başlıklı bir madde eklenecek. Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu'na eklenmesi talep edilen bir madde ile de, çocuğun kaçırılması ve ülıkonulması suçuna ilişkin delil elde edilebileceği yönünde kuvvetli şüphe bulunan hallerde, hakim kararının gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısının, savcıya ulaşılamadığı durumlarda ise kolluk amirinin yazılı emrine dayanılarak şüpheli veya sanığın yakalanabilmesi için cep telefonunun yeri tespit edilebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.