Kadıköy'de "Engelli Park" Projesi Hayata Geçirilecek

Kadıköy'de "Engelli Park" Projesi Hayata Geçirilecek

Kadıköy'de engelli çocuklara yönelik "Engelli Park" projesi hayata geçirilecek.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, engelli çocukların parklardan yararlanabilmesi için yapılan özel düzenlemeler kapsamında 100 parkın yeniden planlanmasına başlandı. Bu doğrultuda, ilk olarak Acıbadem'deki iki park, engelli çocuklara uygun düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ilçedeki parkları ihtiyaçlara ve değişen taleplere göre yenilediklerini belirtti.

Engelli aileler kendilerinden engelli çocukları için park istediğini aktaran Öztürk, "Tüm çocuklar eşittir, engelli çocukların da oyun oynama hakkı var. Yurt dışına çıktığınızda engelli çocukları ve yetişkinleri hayatın içinde görüyoruz. Oysa bizde engellilerin sokağa çıkması problemli, çünkü sokaklar, kaldırımlar onlar için büyük problem. Bu nedenle biz kaldırımları ve sokaklarımızı büyük bir ölçüde engelsiz hale getirdik, tüm Kadıköy bitmek üzere. Bunun yanında parklarımızı da düzenleme kararı aldık. Bunu yaparken, burada engelli-engelsiz ayrımı yapmak istemedik" ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.