Kadıköy'de 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında ilk adım atıldı

Kadıköy'de 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında ilk adım atıldı

"Kentsel Dönüşüm projesi" kapsamında Kadıköy Bağdat Caddesi üzerindeki 50 yıllık bir bina yıkıldı

   Yapılan incelemelerde risk taşıdığı belirlenen 5 katlı bina iş makinesiyle yıkılırken, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de oradaydı. Yıkım öncesinde basın mensuplarına bilgi veren Öztürk ,"Kadıköy'de bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığının son çıkarmış olduğu yasayla depreme dayanıksız olduğu binaların önce raporlanıp sonra yıkılmasına dair uygulamanın Kadıköy'deki ilkini yapacağız. Bunun Bağdat caddesine rastlamış olması tamamen bir tesadüf. Kadıköy'ün Moda'sında Bostancı'sındaki binaların durumu birbirinden farklı değil. Arkamızda gördüğünüz bina yaklaşık 50 yıl önce kesinlikle elle karılan betonla yapılmış. Alınan raporlar neticesinde binanın depreme dayanıklı olmadığına karar verilmiştir. Mal sahibine verilen tebligatla mal sahibi yıkım firmasıyla birlikte bu binayı yıkacak" dedi.

KADIKÖY'DE 27 BİN BİNA RİSK TAŞIYOR

   "Bundan sonra bu olay çok hızlanacak" diyen Öztürk, "Kadıköy'de 30 bin 500 binanın 2 bin 800'ü 1998'den sonra yapıldığına göre 27 bin binamız yıkılmaz demiyoruz ama risk taşıyor. Yıkılır da diyemiyoruz işin doğrusu. O bakımdan buradan geriye giderek yaklaşık 15 bin binanın hemen yenilenmesi gerekiyor. Bunun iyi bir başlangıç olmasını diliyorum inşallah o süre bize tanınır çünkü depremin ne zaman olacağını bilmiyoruz ama önümüzdeki süreç binaların hızla yenilendiği bir ortama geçeceğiz" diye konuştu.

Selami Öztürk, "Riskli binalarla ilgili vatandaşlardan müracaat var mı?" şekildeki soruya " Henüz rakam vermediler ama Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün bildirdiğine göre en fazla müracaat Kadıköy'de" yanıtını verdi.
Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün açıklamalarının ardından kepçe operatörü harekete geçti ve 50 yıllık binanın yıkımı başladı. Binanın yıkımı sırasında toz çıkmasına engel olmak için binanın duvarları sulanırken, çevre apartmanlardaki vatandaşlarda evlerinin pencerelerinden yıkımı izledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.